Άρης: Οι τρεις δρόμοι για το μέλλον του Μαντσίνι

Γιώργος Στράντζαλης25 Σεπτεμβρίου 2022

Μετά την ομάδα από το Ντουμπάι και τη δελεαστική πρόταση που κατέθεσε στον Αρη για την αγορά των δικαιωμάτων του Ντάνιελ Μαντσίνι αλλά και στον ίδιο τον Αργεντινό, προβλέποντας τριπλάσιες απολαβές συγκριτικά με την αμοιβή του στους Κιτρινόμαυρους, πρόταση έφτασε και από την Κοπεγχάγη. Οι Δανοί εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον Αρη και στον ποδοσφαιριστή. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες επί των δύο προτάσεων, αυτή των Δανών διαφέρει διότι δεν προβλέπει άμεση μετακόμιση του παίκτη, αφού η μεταγραφική περίοδος ανοίγει ξανά τον Ιανουάριο του 2023. Κάτι που αγωνιστικά «συμφέρει» και ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον Αρη.

Είναι προφανές ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον Μαντσίνι, ο οποίος έχει δελεαστεί με την πρόταση των Αράβων και σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες πιέζει για μεταγραφή. Σίγουρα δεν είναι αυτός που αποφασίζει, αλλά διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην όποια διαπραγμάτευση. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Αρης αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά καθώς διαπραγματεύεται τα τελευταία 24ώρα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα της υπόθεσης τρεις δρόμοι υπάρχουν που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο πρώτος αφορά στην προοπτική της άμεσης πώλησης των δικαιωμάτων του στα Εμιράτα. Προοπτική, που όπως προαναφέραμε, εξιτάρει τον ποδοσφαιριστή καθώς η συγκεκριμένη ομάδα του πρότεινε – κατά τις πληροφορίες – τριπλάσιες απολαβές από αυτές που έχει στον Αρη, ήτοι σχεδόν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, δίχως να συμπεριλαμβάνονται τα όποια bonus μπορεί να εμπεριέχει το συμφωνητικό.

Ο δεύτερος δρόμος αφορά την προοπτική «ανοίγματος» της καριέρας του στην Ευρώπη, που μπορεί οικονομικά να μην είναι τόσο δελεαστικός αλλά σε κάθε περίπτωση η Κοπεγχάγη αγωνιστικά μπορεί να του προσφέρει πολλά παραπάνω απ’ ότι αν αποφασίσει να αγωνιστεί στο Ντουμπάι. Αυτή τη στιγμή είναι στους ομίλους του Champions League και στοχεύει τουλάχιστον να εξασφαλίσει θέση στο Europa League, αν δεν πετύχει την έκπληξη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Επομένως, ενδεχόμενη μετακόμιση στη Δανία στοιχειοθετεί αναβάθμιση για τον Αργεντινό. Ο τρίτος δρόμος αφορά στο ενδεχόμενο παραμονής του τελικά στον Αρη. Για να συμβεί όμως αυτό, από τη στιγμή που έχουν μπει δελεαστικές σκέψεις στο μυαλό του ποδοσφαιριστή, πρέπει η ΠΑΕ να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο νέας αναπροσαρμογής συμβολαίου με βελτιωμένους οικονομικούς όρους ούτως ώστε να απομακρύνει κάθε σκέψη άμεσης αποχώρησης από το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Με λίγα λόγια ο Αρης να δελεάσει τον Μαντσίνι και να του δώσει κίνητρο για παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την προοπτική πολύ καλύτερης πρότασης για τον ίδιο -και για τον σύλλογο - στο άμεσο μέλλον.

Ασφαλώς το ενδεχόμενο ο Αρης να χάσει αυτή τη στιγμή μια από τις πολυτιμότερες μονάδες του ρόστερ στοιχειοθετεί απώλεια και σοβαρό ενδεχόμενο διατάραξης της επιθετικής ισορροπίας. Από την άλλη όμως αν οι σκέψεις του παίκτη έχουν ήδη… φύγει από το Χαριλάου και επηρεάζουν τον προσανατολισμό του, τότε ο δρόμος της παραμονής γίνεται εντελώς δύσβατος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.