Άρης: Οι πολλές επιλογές και η διαχείριση δεν έφεραν ουσία

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2022

Ο απολογισμός των τεσσάρων γκολ σε έξι αγώνες ανέδειξε για πολλοστή φορά το σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης, το οποίος μάταια προσπάθησε να κρύψει ο Άκης Μάντζιος. 

Η διατήρηση της φρεσκάδας κάθε ποδοσφαιριστή της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν ο αντικειμενικός στόχος του Άκη Μάντζιου στο πρόγραμμα διαχείρισης των έξι αγώνων σε διάστημα 17 ημερών. Κι αυτό έκανε καθώς πλην του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος ήταν διαθέσιμος στα πέντε παιχνίδια και πλησίασε το μέγιστο των λεπτών συμμετοχής, το πλάνο για τους υπόλοιπους περιλάμβανε και τη συντήρησή τους. 

Μόνο που ο έμπειρος τεχνικός δεν πήρε αυτά που περίμενε καθώς είδε την ομάδα του να περιορίζεται σε μόλις τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια και κυρίως, να μην βρίσκει (αντίπαλα) δίχτυα σε τέσσερα παιχνίδια! Αυτή η διαχείριση έγινε μάλιστα και με το απρόοπτο της αποχώρησης του Τζέιμς Τζέγκο, λόγω της οποίας ο Λούκας Σάσα δεν έχασε δευτερόλεπτο και παράλληλα ενεργοποιήθηκε ο Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος από το… πουθενά βρέθηκε στο χορτάρι 245 λεπτά στους τελευταίους τρεις αγώνες. 

Αυτό συνδυάστηκε και με τη μη διαθεσιμότητα του Φακούντο Μπερτόγλιο η οποία οδήγησε στην αλλαγή ρόλου του Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια αγωνίστηκε σε 339 λεπτά. Κι όμως, το πρόβλημα του Αρη δεν ήταν στη μεσαία γραμμή, ούτε στην άμυνα όπου Σούντγκρεν και Μπράμπετς ανέβηκαν όλη την ανηφόρα, ομοίως και ο Φαμπιάνο ο οποίος πλην του αγώνα με τον Βόλο όπου εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής, δεν έχασε λεπτό συμμετοχής από τα υπόλοιπα παιχνίδια. 

 Το πρόβλημα του Άρη ήταν και πάλι στην επίθεση παρά τη διαχείριση του 53χρονου τεχνικού καθώς – ως επί των πλείστων – προσπάθησε να μη «φορτώσει» κανέναν, πλην του Ντάνιελ Μαντσίνι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το σύνολο των 570 λεπτών (σ. σ. λόγω της παράτασης στο Κύπελλο με τη Λαμία), ο Μπρούνο Γκάμα δεν μέτρησε περισσότερα από 276 λεπτά. Ελαφρώς περισσότερα από τον Ματέο Γκαρσία (267), ενώ ο Χουάν Ιτούρμπε σε δύο παιχνίδια είχε φανέλα βασικού και συνολικά δεν έπαιξε περισσότερα από 195 λεπτά. 

 Μέσα από αυτή τη διαχείριση, ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του, στην πραγματικότητα επένδυσε σ’ αυτό αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό που περίμενε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.