Άρης: Οι πιθανότητες του δείχνουν ότι πρέπει να βιαστεί

Γιώργος Στράντζαλης07 Ιουνίου 2023

Εκτός των αγωνιστικών μειονεκτημάτων που θα χρειαστεί να υπερπηδήσει εφόσον φτάσει στο σημείο διεκδίκησης θέσης στους ομίλους του Conference League, ο Αρης θα χρειαστεί να ανατρέψει και τον νόμο των πιθανοτήτων καθώς το 90% των ομάδων που άρχισαν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο δεν κατάφεραν να φτάσουν στη… δεξαμενή των εκατομμυρίων.

Αναμφίβολα, πρόκειται για το στατιστικό στοιχείο το οποίο καταδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής του Αρη. Στην παρθενική χρονιά διεξαγωγής του Conference League από τις 90 ομάδες που ξεκίνησαν από τον β’ προκριματικό γύρο μόλις οι δέκα προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης και μάλιστα αυτό συνέβη γιατί ομάδες της δυναμικής των Κοπεγχάγη, Βασιλεία, Φέγενορντ, Μακάμπι Χάιφα, Γκεντ και Μακάμπι Τελ Αβίβ πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την κακή πορεία που είχαν πραγματοποιήσει στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Το περασμένο καλοκαίρι, ο αριθμός των… επιτυχημένων ομάδων μειώθηκε ακόμη περισσότερο καθώς ήταν μόλις εννιά! Το παρελθόν αποδεικνύει ότι ο στόχος των τριών διαδοχικών προκρίσεων δεν είναι καθόλου εύκολος για τον Αρη, ειδικά από τη στιγμή που θα χρειαστεί να αποκλείσει πιο ισχυρούς αντιπάλους καθώς στην κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου θα λογιστεί ως ισχυρός αλλά στην αντίστοιχη του γ’ θα είναι ανίσχυρος. Δύσκολα θα αποφύγει το τελευταίο γκρουπ αν φτάσει και σ’ αυτή των Playoffs για μια θέση στους ομίλους.

Οι περιορισμένες πιθανότητες πρόκρισης για τις ομάδες που ξεκινούν από τον β’ προκριματικό γύρο, αν μη τι άλλο, υποδεικνύουν στους ανθρώπους του Αρη να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο κομμάτι ενίσχυσης της ομάδας. Για παράδειγμα, μέσα στις ανάγκες που «φωνάζουν» είναι η προσθήκη αξιόπιστου αμυντικού χαφ καθώς στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μόνο ο Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος μάλιστα δεν είναι στο πλάνο. 

Χρειάζεται ενίσχυση στα επιθετικά άκρα, δεύτερος φορ περιοχής αλλά και τερματοφύλακας. Δηλαδή, μέχρι τις 25 Ιουνίου (σ. σ. ημέρα επιστροφής της αποστολής από το Ισραήλ) στην ομάδα θα πρέπει να έχουν προστεθεί τουλάχιστον πέντε παίκτες ούτως ώστε ο Τόλης Τερζής να έχει τη δυνατότητα ουσιαστικής δουλειάς με την ομάδα. Κι αυτός ο αριθμός αφορά το σενάριο κατά το οποίο δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Αν προκύψουν, προφανώς θα αυξηθεί. Το ζητούμενο για τους «κίτρινους» είναι να ενισχύσουν τον βαθμό ομοιογένειας της ομάδας και παράλληλα να προσθέσουν ποιότητα στη μεσαία αλλά και επιθετική γραμμή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.