Άρης: Οι λυγμοί του Ζουλ για μια σεζόν γεμάτη... ατυχία

Μάνος Χατζάκης16 Φεβρουαρίου 2024

Όταν υπέγραφε συμβόλαιο, το περασμένο καλοκαίρι, κάπως αλλιώς είχε τα πράγματα στο μυαλό του ο Ζαν Ζουλ Σεπ Εμβοντό. Ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος ήρθε στον Άρη ως ο άνθρωπος, που θα αναλάμβανε τη βρώμικη δουλειά, έχοντας και το πακέτο και το βιογραφικό, ερχόμενος από την Πολωνία και τη Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Το ιατρικό του ιστορικό, παρόλα αυτά, άρχισε να «φορτώνει» νωρίς, με αποτέλεσμα τα χαμένα λεπτά να είναι πολύ περισσότερα από τα «παιγμένα». Συγκεκριμένα, 927 λεπτά σε 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (10 πρωτάθλημα, 4 Conference League, 1 κύπελλο). Μετά την παρουσία του στα ευρωπαϊκά ματς με Αραράτ και Ντινάμο Κιέβου έφτασε και ο πρώτος πόνος για τον Αφρικανό χαφ.

Στις 20 Αυγούστου του 2023 χτυπά το γόνατό του στο Ηράκλειο, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Κάκωση στον έσω πλάγιο η διάγνωση και οι πρώτες θεραπείες είναι γεγονός. Η επιστροφή του δεν άργησε (τόσο), καθώς επανεμφανίζεται για 14 λεπτά στο «Κλ. Βικελίδης» με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (5η αγωνιστική) και άλλα 4 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο Ζαν Ζουλ είχε μόνιμη θέση στο ιατρικό δελτίο του Άρη και για περίπου ένα μήνα δινόταν ως «ανέτοιμος», καθώς ο τραυματισμός στο γόνατο δεν είχε περάσει πλήρως, ακόμη, κι αν εκείνος έπαιξε για 18 λεπτά στα ματς, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η επανεμφάνιση στον Βόλο και οι 11αδάτες συμμετοχές

Για 4 αγωνιστικές ο Άρης στερείται, για δεύτερη φορά στη σεζόν, τις πολύτιμες υπηρεσίες του του 26χρονου, έως ότου επανέλθει στον Βόλο (11η αγωνιστική) έστω κι αν πάλι έπαιξε μόλις 9 λεπτά.

Επόμενο ματς, ο Ζουλ παίζει «11αδάτος» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και, αν κρίνουμε από τα επόμενα παιχνίδια, όπου Άκης Μάντζιος τον επέλεγε στο αρχικό σχήμα, μάλλον του είχε λείψει αρκετά. Ο Ζουλ ήταν βασικός διαδοχικά κόντρα σε ΑΕΚ, ΟΦΗ, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

Δεν τον άφησαν οι πόνοι

Ο Εμβοντό αγωνίστηκε βασικός και στις 10 Ιανουαρίου, για το Κύπελλο στην OPAP Αrena με αντίπαλο την ΑΕΚ. Παιχνίδι στο οποίο επέστρεψαν τα «φαντάσματα» των τραυματισμών, τα οποία δεν έδιωξε ο Καμερουνέζος μέσος. Στο 77', σε μία εντελώς ανύποπτη φάση, ο Ζουλ παθαίνει θλάση στον τετρακέφαλο, μετά από σουτ που επιχείρησε, και αμέσως ξέσπασε σε λυγμούς, λες και ήξερε τι τον περίμενε.

Στην ενημέρωσή της, η ΠΑΕ κάνει λόγο για «θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό», δηλαδή περίπου 15 ημέρες εκτός δράσης. Ο παίκτης βάσει των υπολογισμών θα έχανε τη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στην Ένωση, αλλά και τα δύο 90λεπτά με τη Νίκη Βόλου, όπως και τους αγώνες με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό, ώστε να γύριζε (στο καλό σενάριο) στην αναμέτρηση με την Κηφισιά στις 27 Ιανουαρίου. Σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις, πριν τον αγώνα στην Καισαριανή, ο Ζουλ ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και αποκλείστηκε από την αποστολή.

«Θεραπεία» και «ατομικό πρόγραμμα» παρέμειναν ως καθημερινότητα και στο επόμενο διάστημα για τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να προσδιορίζεται ούτε επακριβώς, ούτε στο «περίπου» το διάστημα της πλήρους επανένταξης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη.

Στο... τσακ με Ατρόμητο

Με αυτά και αυτά ο Ζουλ, ο Ζουλ δεν μπήκε αποστολή ούτε με Κηφισιά, ούτε με Πανσερραϊκό, ούτε και με ΠΑΣ Γιάννενα όσο κι αν ο ίδιος ήθελε, αλλά τελικά δεν μπορούσε.

Ο Άρης σήμερα (17/2) κοντράρεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και λίγα 24ωρα πριν, δόθηκε η εντύπωση ότι ο ποδοσφαιριστής άφησε πίσω τα... κακά πνεύματα των τραυματισμών και ότι θα ταξίδευε στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, καθώς την Πέμπτη (15/2) ακολούθησε μέρος της προπόνησης.

Ωστόσο, ο Μάντζιος τον απέκλεισε, καθώς «προέρχεται από τραυματισμό και ακολουθεί το πρόγραμμά του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.