Άρης: Οι κίνδυνοι στην άμυνα και η απουσία ισορροπίας στα πρώτα 20λεπτα

Μάνος Χατζάκης11 Νοεμβρίου 2021

Αχίλλειο πτέρνα αποτελεί για τον Άρη η απόδοση της ομάδας στα πρώτα 20 λεπτά των τελευταίων αναμετρήσεων με ΑΕΚ και Βόλο. Από τη μέση και μπροστά, οι «κιτρινόμαυροι» βγάζουν έντονη επιθετικότητα με συμμετοχή πολλών παικτών, ώστε να δημιουργηθούν φάσεις στις αντίπαλες εστίες, αλλά το σημείο που πάσχει είναι η ισορροπία με την άμυνα και τις επιστροφές.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, η άμυνα του Άρη δέχθηκε επικίνδυνες φάσεις, διαδοχικά από Μάνταλο (2') και Ανσαριφάρντ (16') γιατί σχεδόν όλη η ενδεκάδα ήταν... μπροστά, ωστόσο ο Κουέστα δεν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα. Ενδιάμεσα βέβαια, είχε σκοράρει ο Μήτογλου (16'), ωστόσο η «μορφολογία» του γκολ είχε διαφορετική αιτία, καθώς προήλθε από στημένη φάση.


Ο Ακης Μάντζιος είναι θιασώτης της πίεσης στην αντίπαλη περιοχή και της ενεργούς συμμετοχής των μέσων και των πλάγιων μέσων, παρόλα αυτά χρειάζεται να βρει την ισορροπία με τα μετόπισθεν, που ξεκινά από τα σωστά μαρκαρίσματα στον άξονα, προκειμένου η ομάδα του να μην κινδυνεύει συχνά και να μη χρειάζεται να τρέχει, για να ανατρέπει εις βάρος της σκορ.

Μπορεί να μην πληρώνει πάντα, όπως στον Βόλο, τις φάσεις των αντιπάλων, όμως το κενό στα πρώτα 20 λεπτά (ενίοτε και κάτι... περισσότερο) βγάζουν πλέον μάτι και πρέπει η διόρθωση να έρθει άμεσα.

Στην αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, ο Θεός του Πολέμου κινδύνευσε στο 5', όταν ο Φανφίρτ έφυγε στην κόντρα και έσωσε τελευταία στιγμή ο Φαμπιάνο με... τακουνάκι, ενώ ο ολλανδός επιθετικός παραλίγο να νικήσει τον Κουέστα και στη φάση του 34', εκμεταλλευόμενος κενό στην άμυνα από τα δεξιά και πλασάροντας στο δοκάρι.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.