Άρης: Οι γκολτζήδες γίνονται είδος προς εξαφάνιση

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά την επικράτησή επί της Λαμίας και πήρε ανάσα βαθμολογική και ψυχολογική, καθώς η πίεση μεγάλωνε στην ομάδα με τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά περισσότερο από όλα προβληματίζει η επιθετική «λειψυδρία» των «κίτρινων», με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να μην επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του καθαρού φορ, οποίος θα ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Άμα γυρίσουμε το χρόνο πίσω και κοιτάξουμε τους στράικερ που φόρεσαν την κίτρινη φανέλα θα βρούμε αρκετούς που σημείωσαν διψήφιο αριθμό τερμάτων και βοήθησαν την ομάδα, αλλά ποιοι ήταν οι τελευταίοι και ποια χρονιά κατάφεραν να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για τον Άρη από το 2000 μέχρι σήμερα.

Μπράουν Ιντέγε 

Δεν χρειάζεται να πάμε αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε τον πρώτο επιθετικό ( διευκρινίζουμε αναφερόμαστε σε φορ και όχι σε περιφερειακούς επιθετικούς ). Τη σεζόν 2019/20 ο Μπράουν Ιτέγε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 10 φορές σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες πέτυχε 7 γκολ.

Δημήτρης Διαμαντόπουλος

Τη χρόνια (2017/18) που οι «κίτρινοι» ανέβηκαν πάλι στα σαλόνια της Α΄Εθνικής ο Έλληνας επιθετικός είχε αναλάβει να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και τα κατάφερε παραπάνω του δέοντος. Συνολικά αγωνίστηκε στη Football League σε 26 παιχνίδια σημείωσε 16 τέρματα, βοηθώντας την ομάδα να επιστρέψει στη Super League. Το αξιοσημείωτο στατιστικό εκείνης της σεζόν είναι ότι ο Διαμαντόπουλος σκόραρε σε δέκα αναμετρήσεις, στις έξι από αυτές σκόραρε δις.

Αντώνης Καπνίδης

Φτάνουμε τη σεζόν 2016/17 την πρώτη χρονιά που Άρης αγωνίστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Καπνίδης αφήνει εκείνο το καλοκαίρι την Καβάλα και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δώσει φρεσκάδα και γκολ. Εν τέλει έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, χωρίς, όμως, η επίδοσή του να συνδυαστεί με άνοδο των «κίτρινων». Σε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 10 γκολ, ενώ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα είχε 9 τέρματα.

Χαβιέ Κάμπορα

Ο Αργεντινός είναι ο τελευταίος επιθετικός που σκόραρε περισσότερα από 10 γκολ στην Α΄Εθνική για λογαριασμό του Άρη. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2009/10 αγωνίστηκε σε 26 αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, βρίσκοντας το δρόμο προς την αντίπαλη εστία 11 φορές, με αποτέλεσμα ο βραχύσωμος στράικερ να γίνει από τους πιο αγαπητούς Λατίνους που πάτησαν το γρασίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης». Συνολικά κατέγραψε 36 συμμετοχές και σκόραρε 15 γκολ. 

Κόκε

Το καλοκαίρι του 2006 έμελλε να έρθει ένα παίκτης που αγαπήθηκε όσο κανένας από τους φίλους των «κίτρινων». Ο Ισπανός επιθετικός άφησε τη Γαλλία και τη Μαρσέιγ και έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, από την πρώτη του, κιόλας, χρονιά έδωσε τα διαπιστευτήριά του, σημειώνοντας 10 τέρματα σε 29 αγώνες. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, φτάνοντας πάλι σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Σε 31 συμμετοχές ( συμπεριλαμβάνουμε και τα play-off ) πέτυχε 10 γκολ, ενώ συνολικά σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις τίναξε τα δίχτυα των αντιπάλων 12 φορές.

Ντεμπά Νιρέν

Ο υψηλόσωμος Γκαμπονέζος αποκτήθηκε τη σεζόν 2002/03 και ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Άρη, δικαιώνοντας τους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν και τον έφερα από τη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νιρέν φόρεσε την κίτρινη φανέλα σε 30 αγώνες, σκοράροντας 15 φορές, τα 12 εκ των οποίων στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Bonus

Νταβίντ Αγκάνθο

Ο Ισπανός φορ με θητεία σε πολλές ομάδες της LaLiga και LaLiga2 ήρθε στον Άρη για να αποτελέσει σημείο αναφορά στην επίθεση του συλλόγου. Μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, καθώς σε 21 αναμετρήσεις σημείωσε 9 γκολ τη σεζόν 2012/13, αλλά αρκετά από αυτά μνημονεύονται ακόμη και σήμερα από φίλους της ομάδας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.