Άρης: Οι έξι βαθμοί που θα του αλλάξουν τη ζωή

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Νοεμβρίου 2023

Αυτό το… «κι όμως γυρίζει» που σιγοψιθύριζαν στο «Κλ. Βικελίδης» στο διάστημα της διακοπής του Πρωταθλήματος πλέον εξελίχθηκε σε βεβαιότητα και σχετίζεται με τη δυνατότητα του Άρη να πάει στη δεύτερη «παύση» με +6 βαθμούς, αξιοποιώντας τους αγώνες με Ατρόμητο και Βόλο, οι οποίοι θα αλλάξουν άρδην την ψυχολογία στο εσωτερικό αλλά και στα πέριξ του οργανισμού.

Ο στόχος της συγκέντρωσης 20 βαθμών πριν τα crasttest με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» και την ΑΕΚ στην Αθήνα είναι εφικτός υπό την έννοια ότι, παρά την πληθώρα των προβλημάτων λόγω τραυματισμών και του περιορισμού των επιλογών του Άκη Μάντζιου, είναι στις δυνατότητες της ομάδας οι νίκες απέναντι σε Ατρόμητο και Βόλο. Οι «κίτρινοι» έχουν ξεκάθαρη εικόνα περί της δυναμικής των δύο ομάδων, κυρίως όμως πλέον νιώθουν οι ίδιοι καλά γιατί στον τελευταίο μήνα εδραιώθηκε μια 11αδα παικτών πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί το σύνολο.

Σαν την αμυντική τετράδα των Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι και Μοντόγια ή τους Βερστράτε-Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Σουλεϊμάνοφ-Μορόν στη γραμμή κρούσης. Πρόκειται για οκτώ ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν τη βάση της ομάδας ταυτοχρόνως της προσδοκίας του Μάντζιου ότι την ερχόμενη Κυριακή – απέναντι στον Ατρόμητο – θα έχουν επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας και αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο. Όπως έγινε για παράδειγμα με τους Αλβαρο Ζαμόρα, Τζόναταν Μενέντες οι οποίοι έκαναν πιο επιθετική και λειτουργική την ομάδα. Περιμένει επίσης το αγωνιστικό ανέβασμα του Νταβίντ Μόμπερκ Κάρσλον καθώς επιμένει ότι η αγωνιστική εικόνα του Σουηδού είναι δυσανάλογη της πραγματικής αξίας του, γι’ αυτό προσπαθεί να τον βοηθήσει να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό έδειξε εξάλλου μέσα από τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εν τέλει, είναι φανερή η πρόθεση του 54χρονου τεχνικού να εμπλουτίσει το καστ των πρωταγωνιστών αναγνωρίζοντας φυσικά ότι αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένες σταθερές και παίκτες οι οποίοι απαιτείται σε κάθε παιχνίδι να αγγίζουν τα όρια της ικανότητάς τους. Για παράδειγμα, σ’ αυτή τη συνομοταξία κυριαρχούν τα ονόματα των Νταρίντα, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ από τους οποίους εξαρτάται η επιθετική λειτουργία του συνόλου.

Το δε βασικό κέρδος των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι η πίστη στο εσωτερικό του συνόλου γι’ αυτό το 2Χ2 το οποίο θα εδραιώσει τους «κίτρινους» στην πρώτη εξάδα τονώνοντας παράλληλα και το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κυριακάτικος αγώνας με τον Ατρόμητο θεωρείται κομβικός. Σίγουρα πάντως προβλέπεται να είναι διαφορετικός υπό την έννοια ότι η αθηναϊκή ομάδα δεν συνηθίζει να παρατάσσεται με σκοπό να παίξει μαζική άμυνα (… όπως έκανε ο ΠΑΣ) αλλά έχει το μυαλό της και στην επίθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.