Άρης: Οι επιλογές που έφεραν σε αδιέξοδο τον προπονητή

Δημήτρης Καλαϊτζής26 Ιανουαρίου 2022

Ούτε ο πιο δύσπιστος οπαδός του Άρη δεν θα περίμενε τόσο κακό ξεκίνημα της ομάδας το 2022. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) κόντρα σε Παναθηναϊκό (2-0), Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και Λαμία (0-0) (δυο φορές τέθηκαν αντιμέτωποι και εκκρεμεί η ρεβάνς Κυπέλλου) όχι μόνο δεν μπόρεσε να κερδίσει, αλλά ούτε και να σκοράρει. Φανερώνοντας έτσι το χρόνιο πρόβλημα της ομάδας που δεν είναι άλλο από έναν ικανό φορ που θα βρίσκει δίχτυα με συνέπεια. 

Ενδεικτικό της δυστοκίας του Άρη φέτος, είναι το γεγονός ότι διαθέτει την πέμπτη χειρότερη επίθεση του Πρωταθλήματος, με μόλις 17 τέρματα σε 19 αναμετρήσεις. Την ίδια χρονική στιγμή, την προηγούμενη σεζόν, είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 24 φορές.

Ο Καμαρά κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν προσφέρει το γκολ. Σε 19 αγώνες Πρωταθλήματος, ο Άρης περιορίζεται σε 17. Τα πέντε εξ' αυτών είναι από εκτελέσεις πέναλτι και τα 12 σε ροή αγώνα.

Το φετινό πρόβλημα του Άρη δεν έχει να κάνει μόνο με το επιθετικό κομμάτι γιατί βλέπουμε να έχει πρόβλημα και στη μεσαία γραμμή, αλλά και στα άκρα. Ο Γκαρσία δεν είναι ο παίκτης που ήταν στην πρώτη του θητεία στο Βικελίδης και παρά την στήριξη που λαμβάνει από το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Γκάμα και Μπερτόγλιο είχαν βάλει το λιθαράκι τους στην εξαιρετική περσινή πορεία του Άρη στο Πρωτάθλημα και έκρυψαν το πρόβλημα του γκολ, όμως φέτος οι δυο ποδοσφαιριστές είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό κι αυτό έχει ως αντίκτυπο στην δημιουργία φάσεων και γκολ. 

Η έλευση του νέου έτους φαίνεται πως έχει επηρεάσει και τον Μπαντού Ντιαγέ, καθώς βλέπουμε έναν ποδοσφαιριστή βαρύ και με λιγότερα τρεξίματα. Ο Ιτούρμπε με το βιογραφικό που έχει δεν αποτυπώνεται στο γήπεδο. 

Μάνος: Φιλότιμος, αλλά...

Παρά τη φιλοτιμία του, ο Δημήτρης Μάνος δεν κατάφερε να κερδίσει τη θέση του φέτος, παρότι την περσινή σεζόν καθιερώθηκε βασικός. Ο Κώστας Μήτρογλου επίσης δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωφέλιμη λύση για την ομάδα και η διαδικασία για την αποδέσμευσή του πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί.

Ο Κριστιάν Λόπεθ δεν είχε ανταποκριθεί σ’ αυτό που ήθελε ο Άρης στην πρώτη θητεία του, οπότε ο πήχης των απαιτήσεων μάλλον έχει χαμηλώσει αυτή την περίοδο όπου παραμένει σε διαδικασία επανένταξης μετά τον δανεισμό του και τον σοβαρό τραυματισμό του. 

Ο Μοχανάντ Άλι τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι έτσι έληξε άδοξα η καριέρα του στον Άρη.

Ένα άλλο στοιχείο που φανερώνει την «γύμνια» στην επίθεση του Άρη είναι ότι δεν σκοράρει από στημένες φάσεις.

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε και οι κινήσεις που έδειξαν ότι έπιασαν τόπο ήταν μόνο στην άμυνα και στο κεντρικό δίδυμο Φαμπιάνο-Μπράμπετς.

Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει καταφέρει να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη πλειάδα παικτών. Παίκτες που την προηγούμενη χρονιά συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία του Άρη μένουν εκτός κι αυτοί που τους αντικαθιστούν δεν δίνουν τίποτα περισσότερο.

Το οφείλει στην ιστορία του...

Ο Άρης δεν είναι απλά σε κακό φεγγάρι, αλλά δείχνει ότι δεν μπορεί. Τονίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ενός ατόμου, αλλά συνολικό. Όμως φείλει για τον κόσμο και την ιστορία του να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου και να πάρει τους βαθμούς που «πρέπει» ώστε να βρίσκεται στα πλέι οφ-εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την αφαίρεση των έξι βαθμών-γιατί η εικόνα που παρουσιάζει και τα αποτελέσματα που φέρνει δείχνει ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του, αφού έχει από πάνω του ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό.  

Η ομάδα μοιάζει να χρειάζεται πολλά περισσότερα από αυτά που είχε φανταστεί ότι είχε ανάγκη κι αυτό δεν λύνεται σε έξι μέρες που απομένουν για το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Άρης παρά την αγωνιστική κρίση δεν πρέπει να παραδώσει τα όπλα και να παλέψει με νύχια και δόντια για να πετύχει τους στόχους του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.