Άρης: Οι χειμερινές διακοπές του Ντουάρτε και η προσδοκία της αποσυμφόρησης

Μάνος Χατζάκης19 Νοεμβρίου 2021

Το καλοκαίρι έπαιρνε κάτι πεντάλεπτα συμμετοχής σε φιλικά και παράλληλα σχεδόν αποθεωτικά σχόλια ότι θα «βοηθήσει» και πως ο «Μάντζιοςέχει μία ακόμη λύση στη μεσαία γραμμή».

Αν ο Λερίν Ντουάρτε μάθαινε τα γραφόμενα στα «φιλικά» και «προσιτά» σάιτ, θα γελούσε και με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Ο ολλανδός ποδοσφαιριστής (στα χρόνια που έπαιζε στη χώρα του) διανύει τον τρίτο χρόνο της παρουσίας του στον Αρη. Με εξαίρεση το διάστημα του τραυματισμού του (ρήξη χιαστού), πέρασε καλά στη Θεσσαλονίκη, αμείφθηκε πλουσιοπάροχα και δεν ίδρωσε ούτε τη φανέλα, ούτε το αυτί του.

Ο Ντουάρτε θα περάσει τις τελευταίες χειμερινές διακοπές στη Θεσσαλονίκη ως παίκτης του Αρη (ίσως θελήσει να έρθει και ως τουρίστας στο μέλλον), θα πάρει και το... δώρο Χριστουγέννων και οι υπόλοιποι έξι μήνες, έως ότου λήξει το συμβόλαιό του, θα έχουν τυπικό χαρακτήρα. Οπως δηλαδή η συνολική του θητεία στο Χαριλάου.

Η κατάσταση του παίκτη μόνο επαγγελματική δεν είναι. Αντιθέτως, παραπέμπει σε αθλητή, ο οποίος έχει αφήσει εαυτόν, κολλώντας τα τελευταία ποδοσφαιρικά του ένσημα. Πότε δεν νιώθει καλά σωματικά, πότε ψυχολογικά, όλο και βρίσκει αφορμές να μειώνει τον χρόνο στο «Δασυγένειο». Βρίσκει και τα κάνει και ουδείς (;) δεν μπορεί να του πει τίποτα.

Το ιδανικό θα ήταν να λύσει το συμβόλαιό του ως ένδειξη καλής θέλησης στα εκατομμύρια που πήρε και να αδειάσει θέση για κάποιον συνάδελφό του, οποίος θέλει πραγματικά να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κάνει παρατεταμένες διακοπές.

Ο Ντουάρτε δεν είναι ο μόνος που, αν φύγει, το ρόστερ θα ανανεωθεί και θα αποσυμφορηθεί ποσοτικά και... ταμειακά.

Στην ίδια κατηγορία -προφανώς και με χτυπητές διαφορές- βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος δεν υπολογίζεται μήνες τώρα και ερώτημα αποτελεί αν η ΠΑΕ τού χτυπήσει την πόρτα, μόνο και μόνο για να του υπενθυμίσει ότι δεν τον χρειάζεται. Οχι πως οι προσδοκίες είναι ότι θα βρεθεί χρυσή τομή, καθώς δεν βρέθηκε ούτε το καλοκαίρι, όταν υπήρχαν και επιλογές να βρει ομάδα και περισσότερος χρόνος.

Τον χειμώνα, τα πράγματα είναι πάντα πιο ζόρικα και στενά, αλλά ο χαμένος της υπόθεσης είναι μόνο ο Αρης, όχι οι ποδοσφαιριστές. Αλλωστε, πού θα βρουν τόσα μηδενικά δίπλα στα συμβόλαιά τους;

Ο τρίτος της παρέας, ο οποίος δεν υπολογίζεται (ουσιαστικά) είναι ο Χαϊροβιτς. Από τις αποτυχημένες επιλογές του καλοκαιριού, με τριετές συμβόλαιο (όπως ο Ντουάρτε) και με ετήσια αποζημίωση, όπως η αντίστοιχη του Ντουάρτε.

Μόνο που ο Βόσνιος είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και όχι... πρώην. Απλώς, δεν ταιριάζει στο στυλ των «κιτρινόμαυρων» και αδυνατεί να αποδώσει στο πλαίσιο των αναγκών της ομάδας. Ισως, έχει την ευθιξία να αναζητήσει αλλού το μέλλον του, αν του ζητηθεί, τον Ιανουάριο.

Ρεαλιστικά είναι (πολύ) δύσκολο, αλλά η αποσυμφόρηση στο ρόστερ δεν είναι μόνο οικονομικό ζήτημα. Είναι -πρωτίστως- ποιοτικό, γιατί το δυναμικό διαθέτει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ούτε βοήθησαν, ούτε θα βοηθήσουν.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.