Άρης: Οι 5 λόγοι της... καθυστέρησης

Μάνος Χατζάκης28 Απριλίου 2021

Μόλις 7 βαθμούς έχει συγκεντρώσει ο Αρης στις 6 αγωνιστικές των play off, παρόλα αυτά είναι από τα πρώτα φαβορί για την εξασφάλιση θέσης στο επόμενο Conference League. 

Το metrosport.gr αναδεικνύει τα αίτια της... καθυστέρησης στο τσεκάρισμα του εισιτηρίου, ρίχνοντας φως στα ενδότερα των “κιτρινόμαυρων”.

1. Το συνεχές πρέσινγκ. Οι παίκτες του Αρη έχουν μάθει να τρέχουν σε κάθε σημείο του γηπέδου σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Η πλειοψηφία των ομάδων της Super League -με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό- προτιμά να παίζει με περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό, προκειμένου να κλείσει χώρους στον αντίπαλο και να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Αντιθέτως, οι “κιτρινόμαυροι” δεν κλείνονται πίσω, προτιμώντας να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όπως κάνουν μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Μόνο που η λογική αυτή δεν αποδίδει πάντα, ειδικά κόντρα σε ομάδες, οι οποίες ξέρουν πως να θυσιάζουν τη δημιουργία, χάριν του αποτελέσματος.

2. Απουσία σκοπιμότητας. Το σύνολο του Ακη Μάντζιου παίρνει χαμηλό βαθμό όσον αφορά τη διαχείριση των υπέρ της σκορ σε πολλά φετινά παιχνίδια. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την κανονικη διάρκεια. Ο Αρης “δίνει” στον αντίπαλο καθαρό χρόνο να κυνηγήσει αποτέλεσμα, γιατί δεν παίζει με το... χρονόμετρο. Οι σκόπιμες καθυστερήσεις δεν αποτελούν κομμάτι του παιχνιδιού των “κιτρινόμαυρων” κι αυτό είναι δείγμα μεν “ανωτερότητας”, ωστόσο χάνεται η ουσία. Και η ελληνική πραγματικότητα απαιτεί κι αυτό το κομμάτι.

3. Στο διαρκές κυνήγι του γκολ. Στο παιχνίδι της Τρίπολης, ο Θεός του Πολέμου δεν έπαιξε, για να διαφυλάξει το 0-1, αλλά βγήκε μπροστά κυνηγώντας και δεύτερο γκολ. Ιδια τακτική, δηλαδή, σαν το αποτέλεσμα να ήταν 0-0. Ο Μάντζιος θα μπορούσε να είχε τοποθετήσει έξτρα αμυντικό στον άξονα (π.χ. Μπαγκαλιάνη) και να μη δώσει την ευκαιρία στον Αστέρα να βγάζει έξτρα παίκτες στην αντεπίθεση. Ενδεικτικό, ότι η σέντρα στο γκολ της ισοφάρισης έγινε από τον Κώτσιρα, ο οποίος είναι αμυντικός. Ποιος ήταν ο χαμένος της... ισοπαλίας; Ο Αρης.

4. Παρουσίες σαν... απουσίες. Πόσες φορές, φέτος, έγινε λόγος πως ο Αρης διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ της ιστορίας του; Κι, όμως, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, παίκτες-κλειδιά απέχουν των καλών εμφανίσεων, άλλοι έχουν διαρκή σκαμπανεβάσματα, ωστόσο ο Μάντζιος συνεχίζει να τους πιστεύει και να τους δίνει ευκαιρίες. Μόνο, που εκείνοι, δεν τον δικαιώνουν, σύμφωνα με την εμπιστοσύνη που έχουν λάβει. Προς τιμήν του, ο Μάντζιος προσπαθεί να μοιράσει χρόνο, να αφυπνίσει συγκεκριμένους παίκτες, αλλά δεν είναι σε θέση να τους “αναγκάσει” να παίξουν βάσει δυνατοτήτων.

5. Προσθήκες χωρίς αντίκρισμα. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αρης κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, υπογράφοντας τρεις ποδοσφαιριστές με προοπτική να κάνουν τη διαφορά και ότι ήρθαν, επειδή είναι καλύτεροι από εκείνους, που προϋπήρχαν στο ρόστερ. Σε όλη τη διάρκεια του Β' γύρου και σε 6 αγωνιστικές στα play off, δεν έγινε κάτι τέτοιο αντιληπτό. Για διαφορετικούς λόγους, Μήτρογλου, Μπεναλουάν και Ιωάννου βρίσκονται σε αδράνεια. Θεωρητικά, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αν η τεχνική ηγεσία έβρισκε στα πρόσωπά τους, λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Ουσιαστικά, η ομάδα πορεύεται με τις μεταγραφές του περσινού καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.