Άρης: Αυτοί είναι οι λόγοι να χαμογελά

Μάνος Χατζάκης10 Οκτωβρίου 2021

O Aρης “πόνεσε” λόγω τραυματισμών σημαντικών μονάδων του στα τελευταία παιχνίδια. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν βαθμούς, ωστόσο η διακοπή βοήθησε στην αποθεραπεία της πλειοψηφίας αυτών. Κόντρα στη Λαμία, η τεχνική ηγεσία θα έχει νέες περισσότερες και λιγότερες δικαιολογίες ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

1

Μπερτόγλιο: Ο Αργεντινός χαφ μπορεί να περιορίστηκε σε χρόνο συμμετοχής, βάσει του μέχρι τώρα δείγματος στα παιχνίδια Πρωταθλήματος, όμως είναι κομβικός για την ομάδα. Παίκτης που συνδέει κέντρο και επίθεση, δίνει μαρκαρίσματα και βλέπει γήπεδο. Εχοντας την μπάλα στα πόδια προσπαθεί να ανοίξει διαδρόμους και όχι να πάει σε τελική προσπάθεια. Η μέτρια παρουσία -συνολικά- του Ντιαγέ στο “10”, δίνει στον Μπερτόγλιο την ευκαιρία επιστροφής στην ενδεκάδα, αν τον αποφασίσει ο προπονητής του. Η απουσία του πάντως κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν παραπάνω από “χτυπητή”.

2

Μαντσίνι: Ο “Νάνο” στάθηκε άτυχος, καθώς βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα με πολυεπίπεδη συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση. Είναι παίκτης-εργαλείο, το ίδιο εισπράττει και ο ίδιος, γι' αυτό υπέγραψε επέκταση συμβολαίου. Οπως και ο Μπερτόγλιο, μπήκε στα πιτς, λόγω τραυματισμού σε στιγμή που είχε καθιερωθεί στην 11άδα. Ο Χαΐροβιτς, που τον αντικατέστηκε κόντρα στον Απόλλωνα, δεν έδωσε τίποτε και πέρασε απαρατήρητος. Κόντρα στη Λαμία, ο Ακης Μάντζιος περιμένει να δει πολλά από τον Αργεντινό χαφ, ο οποίος δεν κάνει παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά ουσίας, γεγονός που έχει κολλήσει με το στυλ της ομάδας.

3

Ιτούρμπε: Ο Παραγουανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι σε θέση να βοηθήσει. Δεν έχει φανεί έως τώρα στο Πρωτάθλημα, διότι έπαιξε λίγο, χωρίς να προλάβει να δείξει σε ποιους τομείς μπορεί να βοηθήσει. Οπως είναι τα πράγματα, μοιάζει δύσκολο να πάρει φανέλα βασικού άμεσα, γιατί το ύφος, που έχει δώσει ο Μάντζιος, διαφέρει από όσα μπορεί να δώσει ο λατίνος πλάγιος χαφ. Στα “κλειστά” παιχνίδια, η παρουσία του Ιτούρμπε είναι ικανή να αποδειχθεί ευεργετική. Θέλει την μπάλα στα πόδια, θέλει λεπτά συμμετοχής, ώστε να βρει τον εαυτό του και τον ρόλο του στην ομάδα.

4

Γκάμα: Εν αντιθέσει με τους τρεις προαναφερθέντες, ο Πορτογάλος θέλει λίγο χρόνο ακόμη έως ότου επανέλθει σε φουλ ρυθμούς. Η αξιοποίησή του είναι διαχρονικό στοίχημα για τον Μάντζιο, όχι γιατί υπολείπεται σε κάτι σε σχέση με τους υπόλοιπους, απλώς η ηλικία του σε συνάρτηση με τη φόρμα του, θέλουν ξεχωριστή διαχείριση. Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Γκάμα έπαιξε παραπάνω απ' όσο ίσως αντέχει ο οργανισμός του, γεγονός που ίσως επέφερε τον τραυματισμό του. Αν προλάβει το ματς με τη Λαμία, τότε ο προπονητής του θα έχει έξτρα εναλλακτική, αναλόγως τι στυλ παιχνιδιού θέλει να εφαρμόσει.

5

Καμαρά: Μέχρι την Παρασκευή (8/10) δεν υπήρχε θέμα απουσίας του από την αναμέτρηση με τη Λαμία, ωστόσο ο τραυματισμός στον αγώνα με την εθνική Μαυριτανίας, προκάλεσε προβληματισμό, αν και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να εξεταστεί από το επιτελείο των “κιτρινόμαυρων”, για να γίνει γνωστό αν προλαβαίνει το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας (18/10). Λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ο Μάντζιος θα έχει και αυτό το ατού στη διάθεση του. Παρουσία του Καμαρά, ο Αρης δυναμώνει αισθητά κι αυτός είναι λόγος για καλή... διάθεση στην εβδομάδα που ξεκινά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.