Αρης: Ο στόχος επετεύχθη, κοιτάζει το μέλλον

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαΐου 2021

Η δουλειά έγινε. Ο Αρης πέτυχε για 3η σερί σεζόν τον βασικό του στόχο, την εξασφάλιση δηλαδή ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Γιατί στην πραγματικότητα αυτός είχε τεθεί – και δια στόματος Θόδωρου Καρυπίδη – το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως αν η ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και η κατάκτηση της 2η θέσης αποτέλεσε εξίσου στόχο του Αρη.

Το γεγονός βέβαια ότι η ομάδα πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις της ολοκληρώθηκαν. Οι Κιτρινόμαυροι ποντάρουν σ’ ένα “γλυκό” φινάλε των play off, αφενός για να διατηρήσουν την 3η θέση στον πίνακα της βαθμολογίας και να πάρουν διαφορά τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την ΑΕΚ και αφετέρου γιατί ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ούτως ή άλλως πετυχημένη σεζόν, μη αφήνοντας τις εμφανίσεις στα play off να επισκιάσουν τα όσα με κόπο έχτισαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στόχος του Αρη είναι οι δύο νίκες με Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΚ (εκτός) ώστε η ομάδα να διατηρήσει τουλάχιστον τα κεκτημένα.

Από την άλλη, η μαθηματική εξασφάλιση της Ευρώπης δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση να κοιτάξει το μέλλον και να προχωρήσει στον προγραμματισμό της νέας σεζόν, με τον αστερίσκο βέβαια ότι αναμένεται η επίσημη απόφαση από το CAS για την υπόθεση του Ντουρμισάϊ. Ηδη, πάντως, σε πρώτη φάση, έχουν γίνει μεταγραφικές κουβέντες για τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις που θα χρειαστεί να γίνουν το καλοκαίρι στο ρόστερ και γενικώς γίνεται προεργασία ώστε με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν -αναλόγως και της απόφασης – να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός. Στην “επόμενη μέρα” μέρα αναμένεται να εστιάσει εξάλλου και ο Θόδωρος Καρυπίδης κατά την παρουσία του (πιθανότατα από σήμερα) στη Θεσσαλονίκη. Ο ισχυρός άνδρας του Αρη το πιο πιθανό είναι να συναντηθεί (και) με τον Άκη Μάντζιο, προκειμένου να συζητήσουν τόσο για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, όσο και για το μέλλον της αλλά και του προπονητή. Υπενθυμίζεται ότι, το συμβόλαιο του 51χρονου ολοκληρώνεται αλλά υπάρχει προδιάθεση και από τις δύο πλευρές, σε σημείο συμφωνίας σε προφορικό επίπεδο, για επέκταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.