Άρης: Ο Σέρτζιο επιμένει και ο Μπρούνο αποφασίζει…

Γιώργος Στράντζαλης24 Αυγούστου 2022

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αρνήθηκε να υπογράψει τη μετακίνηση του Μπρούνο Κόστα στον Αρη υποστηρίζοντας ότι ο 25χρονος Πορτογάλος είναι στο αγωνιστικό πλάνο του και επικαλούμενος τη λειψανδρία στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος αμφιταλαντεύεται έχοντας το μυαλό του την περσινή (άσχημη) εμπειρία.

Η άρνηση του προπονητή της Πόρτο και πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ προφανώς περιέπλεξε την υπόθεση του Μπρούνο Κόστα δίχως όμως να εκπλήξει τους γνώστες της όλης υπόθεσης. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν αρνητικός στο σενάριο μετακίνησης του ποδοσφαιριστή ακόμη κι όταν παρουσιάστηκαν σχετικές προοπτικές από Αγγλία και Ισπανία και το έκανε αυτό υποστηρίζοντας ότι ο 25χρονος είναι στο πλάνο του, κυρίως όμως γιατί είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

 Γι’ αυτόν τον λόγο του έδωσε δύο συμμετοχές σε πορτογαλικό Πρωτάθλημα και τελικό Σούπερ Καπ, τονίζοντας στον αθλητή ότι φέτος θα έχει ρόλο. Ωστόσο, η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Κόστα ο οποίος υποχρεωτικά λογαριάζει και την περσινή εμπειρία όπου θεωρητικά ήταν στο πλάνο του προπονητή αλλά δεν αγωνίστηκε. «Δεν είναι εύκολο για τον Μπρούνο να παίξει στην Πόρτο και το ξέρει. Πέρυσι για παράδειγμα ο Μπρούνο ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να παίξει αλλά είχε μπροστά του άλλους παίκτες όπως ο Σερτζιο Ολιβέιρα, ο Γκρούγιτς και ο Βιτίνια με συνέπεια να αγωνιστεί ελάχιστα. Φέτος, έπαιξε στο παιχνίδι με τη Σπόρτιγκ γιατί δεν ήταν διαθέσιμος ο Γκρούγιτς λόγω τραυματισμού. Ο προπονητής τον ετοιμάζει αλλά θεωρώ ότι ο Μπρούνο θέλει να πάει σε μια ομάδα στην οποία θα παίζει», είπε στο Metropolis ο Πέδρο Κούνια (αρχισυντάκτης του Maisfutebol).

Ως εκ τούτου, ο Μπρούνο Κόστα αντιμετωπίζει με δυσπιστία τα όσα του έχουν ειπωθεί για τον χρόνο αλλά και τον ρόλο του στην Πόρτο. Μπορεί δηλαδή να περιμένει να διαπιστώσει αν πράγματι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα του δώσει ευκαιρίες ή όχι. Πληροφορίες από την Πορτογαλία ανέφεραν χθες ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του, αντιλαμβάνεται όμως ότι φτάνοντας στα 25 του χρόνια θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο σε ομάδα για να ανταποκριθεί στις υψηλές αγωνιστικές φιλοδοξίες του. «Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια και σταθερό ρόλο και θεωρώ ότι αυτό μπορεί να του προσφέρει ο Άρης», συμπλήρωσε ο Πέδρο Κούνια σκιαγραφώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις του ποδοσφαιριστή. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι αυτή η υπόθεση έχει… ψωμί ακόμη καθώς επίσης και ότι ο πρώτος και τελευταίος λόγος ανήκει στον ίδιο τον παίκτη καθώς αν ο Κόστα αποφασίσει την (προσωρινή) αποχώρησή του, αυτομάτως δεν θα έχει τρόπο αντίδρασης ο Κονσεϊσάο ο οποίος ως προπονητής της Πόρτο προφανώς θέλει να έχει στη διάθεσή του όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος διαφέρει από τους άλλους

Σε ηλικία 7 ετών κατέκτησε την πρώτη θέση σε περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι το οποίο λατρεύει. Παράλληλα ήταν κολυμβητής, ασχολούταν με το καράτε για να ακολουθήσει η ενασχόλησή του με το ρόλερ χόκεϊ. Ως μαθητής υπήρξε άριστος και μάλιστα φοίτησε σε φημισμένο ινστιτούτο τεχνολογίας στην Πορτογαλία και απομένει να πάρει το πτυχίο του στη μηχανική που επίσης είναι το πάθος του. Είναι φανερό ότι ο Μπρούνο Κόστα είναι μια ιδιαίτερη πάστα ποδοσφαιριστή. «Είναι ιδιαίτερη περίπτωση λόγω των διακρίσεων που είχε και ως μαθητής», είπε ο Πέδρο Κούνια και αναφέρθηκε στην ώριμη σκέψη του παρά το νεαρό της ηλικίας του. 

«Πέρα από εξαιρετικός αθλητής είναι τρομερός χαρακτήρας, δεν θυμάμαι ποτέ να προέκυψε το παραμικρό ζήτημα με τον Μπρούνο. Πάντα είχε καλή συμπεριφορά ακόμα και στο διάστημα που δεν έπαιζε. Οι σχέσεις του με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του πάντα ήταν καλές», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στα αγωνιστικά στοιχεία του. «Μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής σαν 8αρι ή 6αρι ή ακόμη στη θέση του δεξιού μπακ καθώς πέρυσι έκανε αρκετά παιχνίδια ως μπακ και είχε σταθερότητα. Έχει αξιόλογο πόδι καθώς στην Πόρτο είχε αναλάβει τις εκτελέσεις των φάουλ και τον κόρνερ. Είναι έξυπνος παίκτης και το καταλαβαίνεις από το πώς υποδέχεται αλλά και μοιράζει την μπάλα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.