Άρης: Ο Σεπτέμβριος των υψηλών απαιτήσεων

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Σεπτεμβρίου 2021

Ευθύς εξαρχής είχε αναγνωριστεί ότι (οικονομικά) ο Σεπτέμβριος είναι ο δυσκολότερος μήνας καθώς απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ για να ανταποκριθεί η ΚΑΕ στις οικονομικές απαιτήσεις, έχοντας ήδη αποτύχει στο ζήτημα εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής με συνέπεια τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.

Αυτό το ποσό χρειάζεται για να ανταποκριθεί η εταιρία στους διακανονισμούς οφειλών, στη διευθέτηση των τριών ban που απομένουν (χρειάζεται ένα ποσό τουλάχιστον της τάξεως των 60-70 χιλιάδων ευρώ) για να αποκτήσει το δικαίωμα έκδοσης δελτίων, αλλά και στις τρέχουσες υποχρεώσεις μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα της ομάδας, οι προκαταβολές στους παίκτες, η διευθέτηση της διαμονής τους αλλά και η καταβολή δόσεων προς το Δημόσιο. Μοναδικό έσοδο είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 800 κάρτες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα περίπου 200.000 ευρώ που αντιστοιχούν σ’ αυτόν τον αριθμό διαρκείας είναι άμεσα διαθέσιμα.

Το υψηλότατο επίπεδο δυσκολίας που διαπιστώνεται σε συνδυασμό με την αποτυχία της διοίκησης στην εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο Πρωτάθλημα (με συνέπεια τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών), εγείρει επιπλέον ερωτήματα σχετικά με την άρνηση της ΚΑΕ να τρέξει το σχέδιο της πολυμετοχικότητας ή να προχωρήσει σε γενικότερο κάλεσμα στον κόσμο ούτως ώστε να βάλει deadlines και να εξηγήσει την κατάσταση με λεπτομέρειες. Ηδη η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση δεδομένου του ότι ο αγωνιστικός προϋπολογισμός των 350.000 ευρώ υποχρέωσε σε κινήσεις περιορισμένης ποιότητας, φανταστείτε να μπει ο Αρης στο Πρωτάθλημα και με τιμωρία αφαίρεσης βαθμών.

Ο Γιάννης Καστρίτης ελπίζει και θα νιώσει ακόμη πιο απαισιόδοξος σε περίπτωση που αποσπάσει δύο θετικές απαντήσεις μέσα στις επόμενες ώρες ούτως ώστε να κλείσει το ρόστερ με τον τρόπο που έχει στο μυαλό του. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν στα χέρια τους μια συμφωνία με Αμερικανό φόργουορντ ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην G League, αλλά θα δώσουν 24ώρη παράταση σ’ έναν άλλον Αμερικανό ο οποίος είναι ο πρώτος στόχος και ζήτησε επιπλέον ώρες. Πρόκειται για παίκτη με πολυετή θητεία στην Ευρώπη. Ο βασικός αντίπαλος του Αρη στη διεκδίκηση του παίκτη είναι ομάδα από τη Αυστραλία η οποία προσφέρει μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.