Άρης: Ο Πάρντιου «έδωσε» γήπεδο στον Ματέο Γκαρσία

Γιώργος Στράντζαλης02 Δεκεμβρίου 2022

Με εξαίρεση τον εντός έδρας αγώνα του Άρη με τον Ιωνικό, όπου χρησιμοποιήθηκε για 34 αγωνιστικά λεπτά, ο Ματέο Γκαρσία είναι ολοφάνερο ότι έχει μπει δυνατά στο πλάνο του Άλαν Πάρντιου και αν μη τι άλλο η εικόνα του Αργεντίνου στα τελευταία παιχνίδια δικαιώνει την επιλογή του προπονητή να “ποντάρει” επάνω του.

Στους πέντε 90άλεπτα που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του α’ γύρου, ο Ματέο αγωνίστηκε στα 400 από τα συνολικά 450 λεπτά. Πήρε τρία “γεμάτα” ματς, με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και ΠΑΣ, ενώ έγινε αλλαγή στα δύο, με ΟΦΗ και Λαμία. Αν μη τι άλλο, ο Πάρντιου δείχνει να εμπιστεύεται τις ικανότητες του 26χρονου, ειδικά τον βαθμό ανταπόκρισης στις αγωνιστικές του ευθύνες. Είτε τον χρησιμοποιεί σε ρόλο εσωτερικού μέσου, είτε ακόμα και ως δεύτερο χαφ δίπλα στον Ετέμπο.

Ο Αργεντινός έχει μονιμοποιηθεί στον άξονα, η εξέλιξη που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι όπως επίσης και η σημαντική του συνεισφορά, οδηγούν στο συμπέρασμα πως νιώθει πιο απελευθερωμένος. Συνολικά έπαιξε στα 11 από τα 13 ματς του α’ γύρου, στα οκτώ εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα και οι αριθμοί του φανερώνουν την επίδραση που είχε σε άμυνα και επίθεση. 

Με βάση τους αριθμούς από τα στατιστικά δεδομένα του “sofascore” βοήθησε πολύ στο αμυντικό pressing. Εχει 1,1 κοψίματα ανά παιχνίδι, κάνει σχεδόν δύο πετυχημένα τάκλιν αναχαίτισης και ανάκτησης κατοχής και έχει μέσο όρο 1,5 κερδισμένα φάουλ για την ομάδα του. Το ποσοστό του δε στις κερδισμένες μονομαχίες εδάφους ανέρχεται στο ποσοστό του 46% με 3,8 ανά παιχνίδι. Επιθετικά ασφαλώς είναι πιο επιδραστικός, αυτό φανερώνουν και οι αριθμοί του. 

Ειδικά στο κομμάτι της προώθησης, με 46,2 μέσο όρο σε επαφές μπάλας και πάνω από 86% ποσοστό σε εύστοχες πάσες με 30,5 ανά παιχνίδι. Οι εύστοχες πάσες του από τον άξονα προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου ανέρχονται στις 21,5 και δίνει τουλάχιστον μία πάσα-κλειδί για δημιουργία προϋποθέσεων στην επίθεση. Ποσοστό που αναδεικνύουν τη συμμετοχικότητά του (και) στην επιθετική ανάπτυξη. Σε αντίθεση με άλλους και συγκριτικά με το παρελθόν του, ο Ματέο είναι για τον Αρη στον πρώτο γύρο… εσωτερική μεταγραφή.

Καθόλου τυχαία λοιπόν ο Πάρντιου έχει “δώσει” την μπάλα και το γήπεδο στον Αργεντινό, περιορίζοντας σε κάποια ματς τον χρόνο του Μάνου Γκαρθία που για πολλούς στον Αρη θεωρείται ως πρότζεκτ για την ομάδα. Για παράδειγμα, συγκριτικά με τον Ματέο - στον ίδιο αριθμών αγώνων - ο Ισπανός έχει 54 λεπτά συμμετοχής λιγότερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.