Άρης: Ο Πάρντιου χρειάζεται επειγόντως βαθμούς

Γιώργος Στράντζαλης05 Νοεμβρίου 2022

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Κι αυτή η φράση αποτυπώνεται πλήρως στο ξεκίνημα του Άλαν Πάρντιου στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου καθώς η προσπάθεια του Βρετανού προπονητή να συμμαζέψει την προβληματική κατάσταση την οποία ανέλαβε από τον προκάτοχό του, δεν αποδίδει το αναμενόμενο σε αποτελέσματα. 

Ασφαλώς η ομάδα του παρουσιάζει βελτίωση και μια αγωνιστική ισορροπία που δεν είχε, αλλά ο Αρης χρειάζεται βαθμούς για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις. Οι επτά βαθμοί συγκομιδή στους έξι αγώνες με τον Πάρντιου στον πάγκο δεν στοιχειοθετούν σε καμία περίπτωση επιτυχία. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς σε επίπεδο συγκέντρωσης βαθμών το πρόσημο είναι αρνητικό. Αν μπει κάποιος σε διαδικασία σύγκρισης των βαθμών που είχαν συλλέξει οι προκάτοχοί του, στον ίδιο αριθμό αγώνων κατά την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Αρη, τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Βρετανός έχει τη χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή και από τους πέντε προπονητές που πέρασαν από τον κιτρινόμαυρο πάγκο (βλ. αναλυτικά στον σχετικό πίνακα) τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παρά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Πάρντιου και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό, τα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα. Ήττες με Βόλο και ΑΕΚ, νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης (ξανά) με ανατροπή κόντρα στον Ιωνικό, ήττα στη Λεωφόρο και εντός έδρας ισοπαλία -εκτός προγράμματος - με τον ΟΦΗ, σε ένα ματς που ο Αρης με 18 τελικές για γκολ. Με εξαίρεση τον Σάββα Παντελίδη τη σεζόν 2018/19, ο οποίος ξεκίνησε με νίκη (1-2 στον ΟΦΗ) αλλά συνέχισε με μία ισοπαλία και δύο ήττες, οι υπόλοιποι είχαν φέρει αποτελέσματα χτίζοντας σερί. Για την ακρίβεια, ο Πάκο Ερέρα είχε ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό 3/3, ομοίως ο Χερμάν Μπούργος, ο ΄Μίκαελ Ένινγκ δεν είχε ήττα στα πρώτα έξι παιχνίδια του στον πάγκο του Αρη, ενώ ο Άκης Μάντζιος παρά την ισοπαλία (2-2) με τον ΠΑΣ στο ντεμπούτο του έκανε το 4/4 συγκεντρώνοντας στους πρώτους έξι αγώνες του στον Αρη τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον. Προφανώς μέσα σε όλα όσα είχε εξ αρχής να συμμαζέψει ο Πάρντιου, λόγω της προβληματικής αν μη τι άλλο κατάστασης που παρέλαβε, είχε και την ατυχία να πέσει πάνω σε κομβικούς τραυματισμούς (βλ. Μπράμπετς, Ντουκουρέ). Χωρίς αυτό ασφαλώς να πρέπει ν’ αποτελέσει δικαιολογία για κανέναν.

ΣΕΖΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ν-Ι-Η ΒΑΘΜΟΙ

2018/19 ΠΑΚΟ ΕΡΕΡΑ 4-0-2 12

2018/19 ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 2-2-2 8

2019/20 ΜΙΚΑΕΛ ΕΝΙΝΓΚ 3-3-0 9

2020/21 ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ 4-1-1 13

2021/22 ΧΕΡΜΑΝ ΜΠΟΥΡΓΟΣ 3-2-1 11

2022/23 ΑΛΑΝ ΠΑΡΝΤΙΟΥ 2-1-3 7

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.