Άρης: Ο Ολίβα, το γλειφιτζούρι και το «ρεκόρ» 90 λεπτών στον πάγκο

Μάνος Χατζάκης31 Αυγούστου 2022

Η απόλυση του Χερμάν Μπούργος, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, τον έβαλε σε «κλειστή» λίστα προπονητών, οι οποίοι δεν μακροημέρευσαν μετά την έναρξη νέας σεζόν στον Άρη.

Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται οι Μίκαελ Ένινγκ και Σάββας Παντελίδης.

Ο Γερμανός αποχώρησε μεν μετά την 1η αγωνιστική (νίκη επί της Λαμίας) και χωρίς να προλάβει τη 2η (ούτε καν την έλευση του Σεπτέμβρη), ωστόσο μεσολάβησε η παρουσία του στον πάγκο κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα για το Europa League.

Ο Παντελίδης θύμισε έντονα... Μπούργος, διότι πήρε διαζύγιο, έπειτα από την ήττα (2η αγωνιστική) από τον Βόλο, όμως κανείς από τους παραπάνω δεν έπιασε τον... Χουάν Κάρλος Ολίβα.

Λίγοι θυμούνται ως όνομα τη φιγούρα του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, καθώς ήταν από τους πιο άοσμους και απαρατήρητους προπονητές στην ιστορία του Άρη.

Ο Ισπανός είχε αναλάβει την ομάδα τη σεζόν 2007-08, ωστόσο κάθισε στον πάγκο σαν... αύριο, την 1η Σεπτεμβρίου του 2007 κόντρα στον Πανιώνιο. Η απόδοση του Άρη ήταν απογοητευτική και, λίγες ώρες μετά, η τότε διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Έτσι, ο Ολίβα πήρε τα γλειφιτζούρια (όσοι τον θυμούνται, τον θυμούνται λόγω αυτών) του και επέστρεψε στην πατρίδα του, για να αναλάβει στη συνέχεια ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στο τέλος της σεζόν, ο Άρης έπαιξε στην Ευρώπη και συμμετείχε στον χαμένο τελικό του Καυτανζογλείου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.