Άρης: Ο Νταρίντα άνοιξε τον χορό

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Αρης και Βλάντιμιρ Νταρίντα έχουν συμφωνήσει από καιρό και το μόνο που απέμενε ήταν μια δια ζώσης συνάντηση προς επικύρωση των όσων συμφωνήθηκαν σε προφορικό επίπεδο κι αυτό έγινε χθες (12/12) στην Αθήνα. Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και θα μπει άμεσα στο πλάνο των προπονήσεων. Πιθανότατα οι δύο πλευρές ήδη να έχουν προχωρήσει στην υπογραφή δεσμευτικού εγγράφου, προέχει όμως να λυθεί το συμβόλαιο του παίκτη με τη Χέρτα Βερολίνου. 

Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες καθώς μετά τη χθεσινή συνάντηση του Θόδωρου Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή στην Αθήνα και τη συμφωνία για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, ο Τσέχος θα ταξιδέψει στη γερμανική πρωτεύουσα για να λύσει το συμβόλαιό του με τη Χέρτα. Σύμφωνα μάλιστα με όλα όσα διεμήνυσε η πλευρά του ποδοσφαιριστή στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Αρης, η συμφωνία του Νταρίντα με την ομάδα του Βερολίνου προβλέπει την αποδέσμευσή του δίχως την αξίωση αντιτίμου. 

Στην πραγματικότητα, μέσα από αυτή τη διαδικασία η Χέρτα θα γλιτώσει ένα ποσό της τάξεως των 600.000 ευρώ κι αυτό δεν είναι μικρό αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο παίκτης δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού επιτελείου. Αμέσως μετά τη διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών, ο Νταρίντα θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση και φυσικά με σκοπό να ενταχθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων και με την προοπτική να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα του 2023, στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Κι έτσι γράφτηκε ο επίλογος μιας ιστορίας η οποία είναι στο προσκήνιο εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Το σπουδαιότερο για τον Αρη είναι ότι προσέθεσε στο δυναμικό του έναν παίκτη-εργάτη με πλούσιες παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο ο οποίος μάλιστα υπήρξε αρχηγός της εθνικής Τσεχίας με την οποία αγωνίστηκε (για τελευταία φορά) στο Euro 2020. Κυρίως όμως, πήρε τον παίκτη ο οποίος ευθύς εξαρχής αποτέλεσε τον βασικό στόχο του καθώς εκτιμήθηκε ότι πέραν των αγωνιστικών χαρακτηριστικών που διαθέτει, ο Νταρίντα έχει την προσωπικότητα ώστε να συνθέσει αποτελεσματικό δίδυμο με τον Πίτερ Ετέμπο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κι αυτή η προσδοκία μπορεί να χαρακτηριστεί λογική αν υπολογίσει κανείς το ποιόν του Τσέχου και συνεκτιμήσει την αγωνιστική εικόνα του Νιγηριανού μέσου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.