Άρης: Ο Μπεναλουάν, η σιγουριά και ο... ΠΑΟΚ

Μάνος Χατζάκης04 Μαΐου 2021

Αρκετός λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Γιόχαν Μπεναλουάν στο αρχικό σχήμα. Θεωρητικά, η συγκυρία των (κάκιστων) εμφανίσεων του Λίντσεϊ Ροζ ευνοεί την παρουσία του γαλλο-τυνήσιου στόπερ, ωστόσο υπάρχουν κάποια «αλλά». Ο Ακης Μάντζιος δεν είναι αρνητικός να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος επανήλθε από τον τραυματισμό του, παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα το πράξει στο παιχνίδι... Ευρώπης με τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός αφήνει περιθώρια για αλλαγές, ορισμένες από τις οποίες θα αποφασιστούν τελευταία στιγμή και ο Μπεναλουάν περιμένει να μάθει, αν πάρει φανέλα βασικού κόντρα στον Ολυμπιακό ή περιμένει το τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ροζ να περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, ωστόσο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει ιδιαιτερότητες και δεν είναι τόσο εύκολο να μείνει εκτός χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αν ο Μάντζιος διατηρήσει το 4-2-3-1, τότε οι Δεληζήσης και Ροζ έχουν προβάδισμα να ξεκινήσουν ως δίδυμο σε ένα ακόμη παιχνίδι. Αλλωστε, τελευταία φορά που... έσπασε η παρουσία τους στην 11άδα ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, δηλαδή τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Αρης επικράτησε με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης».

Σε εκείνο το ματς, Δεληζήσης και Μπεναλουάν αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και εκ τότε δεν έπαιξαν ξανά μαζί. Αν υποθέσουμε ότι ο Μάντζιος θα το πάει... συντηρητικά κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς να κάνει δραστικές αλλαγές, τότε θα διατηρήσει τους «γνωστούς» -τουλάχιστον- στην άμυνα και, αναλόγως αποτελέσματος, θα κινηθεί για το επόμενο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εφόσον ο Αρης κερδίσει τον Ολυμπιακό, τότε «κλειδώνει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο Έλληνας τεχνικός θα έχει το "δικαίωμα" να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, αλλά και σχήμα στο παιχνίδι της Τούμπας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.