Άρης: Ο Ματέο δίνει τη λύση για τον άξονα

Γιώργος Στράντζαλης04 Μαρτίου 2023

Η απουσία του Λούκας Ρούπ από τον αυριανό αγώνα του Άρη στη Λαμία «σπάει» μια τριάδα στη μεσαία γραμμή η οποία στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν άκρως αποδοτική και λειτουργική και ουσιαστικά αναμόρφωσε αγωνιστικά την ομάδα. Αυτό μαρτυρούν οι δύο νίκες, τα πέντε γκολ και οι 27 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 17 εντός της αντίπαλης περιοχής.

Οι συνεργασίες που βγήκαν, το pressing κοντά στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου, ακόμη το passing game που μέχρι πρότινος δεν απέδιδε, ή για την ακρίβεια δεν είχε η ομάδα. Πρόκειται για αριθμούς που κατέγραψε η στατιστική και έρχονται ως ο αδιάψευστος μάρτυρας να αναδείξουν τη βελτίωση του Αρη σε τομείς που στον προηγούμενο μήνα αποτέλεσαν την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας, όπως η δημιουργία και η παραγωγικότητα στην επίθεση.

Ο Γερμανός μέσος «κούμπωσε» υπέροχα και άκρως λειτουργικά δίπλα στον Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά ο τραυματισμός που υπέστη στον αγώνα με τον Ατρόμητο -την προηγούμενη εβδομάδα - τον αφήνει στα… πιτς και ο Τόλης Τερζής καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του, με την προσδοκία ότι δεν θα χαλάσει ό,τι όμορφο είδαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Ο Ματέο Γκαρσία φαντάζει η ιδανικότερη επιλογή, λόγω των χαρακτηριστικών που διαθέτει αλλά και της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται εσχάτως.

Από τη στιγμή ειδικά που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έθεσε εαυτόν στον προπονητή του, ο Αργεντινός έχει τον πρώτο λόγο για να δημιουργήσει το δίδυμο των δημιουργικών μέσων στο πλάι του Νταρίντα. Άλλωστε ξέρει τη θέση και μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν κατά βάση στον άξονα και μόνο κατά ανάγκη στις πτέρυγες. Ακόμη και στα τελευταία παιχνίδια, που μπήκε δυνατά στην εξίσωση των δημιουργικών μέσων ο Ρουπ, οι περισσότερες καλές ενέργειες που είχε ο Ματέο έγιναν από τον άξονα καθώς συγκλίνοντας από την πτέρυγα δημιουργούσε υπεραριθμία και λειτούργησε ως στήριγμα των δύο (Νταρίντα-Ρουπ), συμβάλλοντας σημαντικά στο κομμάτι της αναχαίτισης των αντιπάλων καθώς και στην ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας.

Σε δύο αγώνες βρήκε ένα γκολ μέσα από τέσσερις τελικές προσπάθειες, 3/7 πετυχημένα γεμίσματα και 7 κλεψίματα. Μόνο στο ματς με τον Ατρόμητο δε, έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά φετινά παιχνίδια του, είχε 52 επαφές και 28/33 πάσες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν προωθήσεις. Η (πιθανή) μετατόπιση του Ματέο στα χαφ θα οδηγήσει και σε μια ακόμη αναγκαστική αλλαγή στο βασικό σχήμα. Την χρησιμοποίηση του Ιτούρμπε μαζί με τον Πάλμα στις πλευρές της επίθεσης, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της πρώτης συμμετοχής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται αλλαγές στην κορυφή της επίθεσης ή στα αμυντικά άκρα, με τους Καμαρά και Πίρσμαν-Οντουμπάτζο να διατηρούν τις θέσεις τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.