Άρης: Ο Μάνου κέρδισε θέση στην 11άδα

Γιώργος Στράντζαλης27 Αυγούστου 2022

Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ο Μάνου Γκαρθία δεν μεταμόρφωσε απλά τον Άρη αλλά του προσέδωσε… λαμπερή ομορφιά, γεγονός το οποίο βάζει τον Ισπανό στο αρχικό πλάνο του Χερμάν Μπούργος ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Η διαμόρφωση του αγωνιστικού βάσει των συμπερασμάτων που αναδείχθηκαν στον αγώνα με τον Λεβαδειακό μοιάζει επιβεβλημένη για τον Χερμάν Μπούργος κι αυτό σκοπεύει να κάνει κατά τη διαδικασία κατάστρωσης σχεδίου για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. 

Ο Αργεντίνος τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση χρησιμοποίησης του Μάνου Γκαρθία στο αρχικό σχήμα της ομάδας και σε μια διάταξη 4-2-3-1 όπου ο Ισπανός θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου και βασικού δημιουργού της ομάδας. Αυτή η απόφαση υποστηρίζεται βάσει της εικόνας καθώς ο 24χρονος ανταποκρίθηκε σ’ αυτόν τον ρόλο τόσο στο σετ παιχνίδι όσο και στο transition, συν τοις άλλοις οι «κίτρινοι» έδειξαν έντονη αδυναμία σε τομείς όπως η κυκλοφορία μπάλας αλλά και η ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού στο διάστημα που αγωνίστηκαν δίχως τον Μάνου.

Στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών ο Αργεντίνος τεχνικός έκανε αυτό που συνηθίζει καθώς δοκίμασε πολλά πράγματα, στην πραγματικότητα όμως έχει καταλήξει στα 9/11 και καλείται να αποφασίσει. 

Το ενδεχόμενο πολλών αλλαγών δεν υφίσταται καθώς πλην των υποχρεωτικών σκοπεύει να αποφύγει τις αλχημείες. 

Για παράδειγμα, ο τραυματισμός του Μόουζες Οντουμπάτζο επαναφέρει στην 11αδα τον Σαλέμ Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας με την προσδοκία ότι ο Γάλλος θα παρουσιάσει εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση μ’ αυτή που είχε κόντρα σε Μακάμπι, Γκόμελ. 

Στη λίστα των αναγκαστικών αλλαγών μάλλον συμπεριλαμβάνεται κι αυτή του Μπριάν Νταμπό στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ο υψηλόσωμος μέσος δείχνει να μη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, γεγονός το οποίο έχει επηρεάσει την ψυχολογία του. Κι έτσι, μπροστά από τους δύο στόπερ (Φαμπιάνο, Μπράμπετς) και ως παρτενέρ του Σέικ Ντουκουρέ, ο Πάπε Σέικ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η άλλη ανοιχτή θέση είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης όπου ο Μπούργος έχει να επιλέξει μεταξύ των Ιτούρμπε, Καμάτσο και Πάλμα. 

Οι δύο παίζουν πάνω στη γραμμή σε αντίθεση με τον τρίτο ο οποίος συγκλίνει στον άξονα. Για την κορυφή της επίθεσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία καθώς ο Αντρε Γκρέι είναι ακλόνητος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.