Άρης: Ο Καστρίτης καταλήγει στους βασικούς ξένους γκαρντ

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Ιουλίου 2023

Η απόφαση ενεργοποίησης της συμφωνίας με τον Νίκο Περσίδη είναι δεδομένη από την πλευρά του Αρη και μάλιστα χθες διευθετήθηκε και το διαδικαστικό κομμάτι με την υπογραφή του διετούς συμβολαίου ούτως ώστε να επικεντρωθεί ο Γιάννης Καστρίτης για τους υπόλοιπους της περιφερειακής γραμμής.

Ο Νίκος Περσίδης ήταν η βασική επιλογή του Γιάννη Καστρίτη για τη θέση του back up φόργουορντ και μάλιστα η συμφωνία με τον 27χρονο παίκτη χρονολογείται από την περασμένη εβδομάδα. Δεύτερες σκέψεις δεν υπήρξαν παρότι οι «κίτρινοι» μπήκαν σε διαδικασία συλλογής των δεδομένων της περίπτωσης και του Χρήστου Σαλούστρου. Κι αυτό διότι ο Γιάννης Καστρίτης είχε την άποψη ότι ο πρώην παίκτης των Περιστερίου και ΑΕΚ ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας γιατί έχει την ικανότητα ανταπόκρισης σε άμυνα με αλλαγές και επαφές καθώς επίσης και για τον λόγο ότι μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά λεπτά και στη θέση «4». Συν τοις άλλοις, αυτή η συμφωνία εξυπηρετεί και το οικονομικό πλάνο της ΚΑΕ υπό την έννοια ότι αυξάνει τον χώρο (οικονομικά) ούτως ώστε να διατεθεί μεγαλύτερο ποσό για την προσέγγιση δύο Αμερικανών, combo guard και shooting guard, για να κλείσει η περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι τουλάχιστον για το βασικό «2αρι» της ομάδας ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα καθυστερήσει να καταλήξει στη βασική επιλογή καθώς έχει διαχωρίσει 2-3 περιπτώσεις παικτών με τους ατζέντηδες των οποίων βρίσκεται σε συζητήσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν οι οικονομικές προϋποθέσεις τότε θα προχωρήσει στον τελευταίο κύκλο της όλης διαδικασίας που περιλαμβάνει τις απευθείας συζητήσεις με τους παίκτες ούτως ώστε να διαπιστώσει αν έχουν τη φιλοδοξία να αγωνιστούν στην ομάδα.

 Είναι το λεγόμενο work ethic στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και το οποίο δείχνει το επίπεδο φιλοδοξίας του αθλητή, την πρόθεση ένταξής του στο σύνολο αλλά και τον βαθμό επιθυμίας να αναρριχηθεί μέσα από την προσπάθεια του συνόλου. Για παράδειγμα, πέρυσι ο 41χρονος τεχνικός μετάνιωσε για τουλάχιστον μία επιλογή του. Οι τελικές συζητήσεις του Γιάννη Καστρίτη μέσα από τις οποίες θα προκύψουν και οι οριστικές επιλογές θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη καθώς πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ο προπονητής του Αρη αναμένεται να επιστρέψει ενόψει και του ταξιδιού του στη Βαρκελώνη για την προγραμματισμένη συνάντηση των προπονητών όλων των ομάδων που μετέχουν στο Eurocup.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.