Άρης: Ο χρόνος είναι υπέρ του -Η αναγκαιότητα του plan b

Μάνος Χατζάκης30 Αυγούστου 2021


Την αναγκαιότητα του plan b, προκειμένου να διασπά τις σφιχτές άμυνες του αντιπάλου, κατέδειξε το φιλικό με τη Λαμία. Ο Αρης δυσκολεύτηκε αισθητά να δημιουργήσει ευκαιρίες και θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στο επόμενο διάστημα, μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος. Ο Ακης Μάντζιος έχει και τον χρόνο και το υλικό, για να προλάβει ανάλογες καταστάσεις κόντρα σε “κλειστούς” αντιπάλους.

Μακριά από το παιχνίδι τους έμειναν οι Θεσσαλονικείς το Σάββατο το βράδυ, όταν και αντιμετώπισε τη Λαμία. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να πρεσάρουν ψηλά, ήταν πιο αργοί και τους έλειψε η δημιουργική διάθεση, όπως παραδέχθηκαν σε δηλώσεις τους. Ο λόγος σχετίζεται με την τακτική, που εφάρμοσε ο Μιχάλης Γρηγορίου, καθώς οι παίκτες του προτίμησαν τις μακρινές μπαλιές, αποφεύγοντας να κρατούν την μπάλα στην περιοχή τους. Ετσι, το πλάνο του συνεχούς πρέσινγκ δεν βγήκε στον Μάντζιο, ο οποίος είδε παράλληλα τους παίκτες του να μην βρίσκουν ανοιχτούς χώρους, για να δοκιμάσουν και μακρινά σουτ, όπως συνηθίζουν.

Η Λαμία ήρθε με την ψυχολογία αγώνα Πρωταθλήματος και έπαιξε για τον... ένα βαθμό, αν μιλούσαμε για επίσημη αναμέτρηση. Κλείστηκε στην άμυνα, έκοψε διαδρόμους και δεν άφησε τους χαφ των γηπεδούχων να πάρουν μπάλα και να δημιουργήσουν ρήγματα. Και κάπως έτσι έδωσε το ηθικό δίδαγμα ότι οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει να προσαρμοστούν και σε τέτοιου είδους άμυνες, όταν αντιμετωπίζουν ομάδες, οι οποίες δεν έχουν διάθεση να βγουν μπροστά και να σκοράρουν.

Την τρέχουσα εβδομάδα, ο Μάντζιος θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά και στο συγκεκριμένο κομμάτι, προκειμένου να τεστάρει την πρόοδο στο νέο φιλικό με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή (3/9, 20:00).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.