Άρης: Ο απολογισμός των φετινών μεταγραφών και η «πυξίδα» του καλοκαιριού

Metrosport Team03 Απριλίου 2022

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού πλησιάζει, εκεί όπου οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να στήσουν ένα νέο project, μια νέα ομάδα, να χτίσουν ένα ρόστερ που θα ανταπεξέλθει στους στόχους μέσα στην σεζόν.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Ο Άρης, αναμένεται να είναι δραστήριος στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, καθώς αφενός υπάρχουν αρκετά συμβόλαια τα οποία ολοκληρώνονται και προφανώς δεν θα ανανεωθούν όλα και αφετέρου έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, τους οποίους θα προσπαθήσει να αφήσει να φύγουν, προκειμένου να αδειάσουν θέσεις για νέους.

Οι κιτρινόμαυροι, θέλοντας να πιστεύουν πως έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος (βλέπε Μήτρογλου) σκοπεύουν να μην υποπέσουν πάλι σε σφάλματα στο μεταγραφικό σχεδιασμό και με τον Χερμάν Μπούργος να έχει το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο, ευελπιστούν πως θα φέρουν παίκτες που θα καλύπτουν πλήρως τα «θέλω» του προπονητή.

Ο απολογισμός των φετινών μεταγραφών

Ο Άρης την τρέχουσα σεζόν που διανύουμε, πραγματοποίησε 12 μεταγραφές (9 το καλοκαίρι και 3 τον χειμώνα), απ' τις οποίες προς το παρόν μονάχα οι 4 φαίνεται πως... άξιζαν.

Ξεκινάμε τον απολογισμό από το «βαρύ χαρτί» του Άρη, που ακούσει στο όνομα Αμπουμπακάρ Καμαρά, για τον οποίο ο σύλλογος φαίνεται να ξόδεψε το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μαυριτανός φορ αποκτήθηκε προκειμένου να καταφέρει επιτέλους να μπαλώσει το επιθετικό κενό της ομάδας, αποτελώντας το βαρύ πυροβολικό των κιτρινόμαυρων, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει.

Ο 27χρονος φορ σαφώς και δείχνει πως διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν είναι αυτός ο τύπος επιθετικού που θα «πυροβολάει» κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Καμαρά μοιάζει πως είναι περισσότερο λειτουργικός όταν αγωνίζεται ως περιφερειακός, πίσω από τον καθαρό φορ. Φέτος μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ, με τον Άρη ωστόσο να περίμενε πολλά περισσότερα, όταν ξόδευε 3.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Φούλαμ.

Αυτοί που... έπιασαν τα λεφτά τους, σίγουρα είναι οι Εντιαγέ, Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν το αμυντικό δίδυμο του Άρη, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι ιδιαίτερα καταλυτικός για την ομάδα του. Αμφότεροι διάγουν μια πολύ καλή σεζόν με τα κιτρινόμαυρα και ο Άρης δείχνει πως βρήκε το αμυντικό του δίδυμο για τα ερχόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τον Εντιαγέ, μιλάμε για έναν παίκτη με πολύ μεγάλη εμπειρία, παίζοντας ακόμη και σε επίπεδο Premier League με την Στόουκ. Ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι και κατάφερε με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να προσεγγίσει ακόμη και ομάδες των Αθηνών, καθώς είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Μετράει 31 εμφανίσεις με τον Άρη, 4 γκολ και 4 ασίστ.

Περιμένει περισσότερα

Ακόμη ένα μεγάλο όνομα απέκτησε το καλοκαίρι ο Άρης. Κάποτε ο Χουάν Ιτούρμπε αποτελούσε ένα μεγάλο ταλέντο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πλέον φοράει τα κιτρινόμαυρα, με τον Άρη να τον αποκτάει από την Πούμας ως ελεύθερο. Ο Αργεντινός αρχίζει πλέον με τον Μπούργος να ξεδιπλώνει το ταλέντο και την ποιότητά του, μετρώντας 2 γκολ και 1 ασίστ, ωστόσο ακόμη πρέπει να ανέβει αρκετά, καθώς ο σύλλογος περιμένει πολλά πράγματα από τον ίδιο.

Εξάλλου, το βιογραφικό του γεννά πολλές υποσχέσεις για τη βοήθεια που θα μπορεί να δώσει στην ομάδα, εφόσον βρει τον καλό του εαυτό.

Απογοήτευσαν και βρέθηκαν μοιραία εκτός πλάνων

Από τις 20 Γενάρη έχει να αγωνιστεί ο Ντένις σε παιχνίδι του Άρη. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε ήρθε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να... εκτοπίσει από τη θέση του βασικού πορτιέρε τον Κουέστα και αυτό φάνηκε να κάνει, κερδίζοντας φανέλα βασικού στα πρώτα ματς. Σιγά-σιγά όμως ο Ισπανός επέστρεψε εκ νέου κάτω από τα γκολποστ, με τον Ντένις να μην βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή.

Εχοντας ένα σπουδαίο βιογραφικό σε Βέρντερ, Γαλατά, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έιμπαρ, ο Χαΐροβιτς δεν επιβεβαίωσε σε καμία των περιπτώσεων τις προσδοκίες που είχαν διαμορφωθεί προς το πρόσωπό του όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Ο «φτωχός απολογισμός του μαρτυρά την εικόνα του (11 ματς 0 γκολ και ασίστ), με τους Βόσνιους να αποκαλύπτουν πριν λίγες μέρες πως βρίσκεται στην έξοδο της ομάδας.

Ούτε ο Λούμορ κατάφερε να δείξει κάτι εξαιρετικό, παίζοντας κυρίως ως αλλαγή στα αριστερά της άμυνας, έχοντας ως τώρα 12 συνολικά εμφανίσεις, ενώ ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του ταλαντούχου Μοχάναντ Αλί, ο οποίος τραυματίστηκε νωρίς στη σεζόν, χάνοντάς την ολόκληρη. Ήρθε ως δανεικός από την Αλ Ντουχαΐλ και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει το καλοκαίρι με την περίπτωσή του.

Οι... χειμερινοί

Τον Γενάρη ο Άρης κινήθηκε και απέκτησε 3 παίκτες, με το «βάρος» να πέφτει επάνω στον ταλαντούχο Λουίς Πάλμα, τον οποίο και απέκτησε από την Βίντα. Ως τώρα ο 22χρονος από την Ονδούρα μετράει 4 συμμετοχές χωρίς να έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο είναι λογικό ο παίκτης να χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής. Τέλος, αποκτήθηκαν και οι Σαλέμ Εμπακατά και Σείχ Ντουκουρέ. Ο πρώτος ήρθε ως ελεύθερος και προς το παρόν δεν κατάφερε καν να κάνει το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, ενώ ο δεύτερος έχει αγωνιστεί σε 2 ματς και συνολικά για 26 λεπτά. Αμφότεροι μοιάζουν να μην έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και ο χρόνος θα δείξει αν θα καταφέρουν να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα.

Εν κατακλείδι, ο Άρης θα πρέπει αναμφίβολα το καλοκαίρι να «ψάξει» περιπτώσεις σαν αυτές των Εντιαγέ και Φαμπιάνο, τους οποίους απέκτησε ως ελεύθερους και αποδείχθηκαν «λίρα 100». Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να αποτελέσουν μεταγραφική «πυξίδα» για τον καλοκαιρινό χάρτη των κιτρινόμαυρων και να αναζητήσουν αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.