Άρης: Ο... αμετακίνητος Μορόν και ο Ανσαριφάρντ που το «ψάχνει»

Μάνος Χατζάκης02 Απριλίου 2024

Το εγχείρημα της συνύπαρξης του Λορέν Μορέν με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ δοκίμασε ο Άκης Μάντζιος -για πρώτη φορά- από τη μέρα που ο Ιρανός ήρθε στον Άρη. Βάσει της γενικής απόδοσης της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία, η δοκιμή δεν έπεισε, αλλά ήταν ο πιο ανώδυνος τρόπος, για να δοκιμαστεί η ταυτόχρονη παρουσία και των δύο στην 11άδα.

 Υπό άλλες συνθήκες, ο προπονητής του Άρη στο 4-2-3-1 θα επέλεγε ή Μορόν ή Ανσαριφάρντ, στο 4-4-2 όμως υπάρχει η «πολυτέλεια» και των δύο. Το θέμα είναι ότι τα 16 γκολ του Ισπανού φορ δεν αφήνουν πολλά (ουσιαστικά κανένα) περιθώρια -στον Μάντζιο- να αφήσει εκτός 11άδας τον Μορόν, ο οποίος είναι πολύ... μεταδοτικός και παραγωγικός.

 Από εκεί και πέρα, ο Ανσαριφάρντ περιμένει ευκαιρίες, όμως αντιλαμβάνεται ότι -στην παρούσα φάση- είναι δύσκολο να περιμένει τη «μοναξιά» στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης. Ο Ιρανός φορ έχει μάθει στην καριέρα του να είναι βασικός και να επωμίζεται την ευθύνη του γκολ. Το βιογραφικό του είναι -πέρα για πέρα- πειστικό, όμως στον φετινό Άρη τα «κόζια» είναι διαφορετικά.

 Κάτι που συνεπάγεται υπομονή από μέρους του, αν και γνώριζε ότι υπέγραψε ούσα η δεύτερη επιλογή στην επίθεση. Στο πιο κατάλληλο ματς της σεζόν, κόντρα στη Λαμία για τα play off, ο Μάντζιος (του) έδειξε τη διάθεση να τον δοκιμάσει μαζί με τον Μορόν, μήπως και το εν λόγω σχήμα επανεμφανιζόταν στο μέλλον, χωρίς να σημαίνει ότι -και να απέδιδε- θα καθιερωνόταν στη συνέχεια. Πρακτικά μόνο εύκολο δεν είναι, για ένα σύνολο που έχει φτιαχτεί πάνω στο 4-2-3-1.

 Ο Καρίμ έχει «πέσει» πάνω στον MVP του Άρη και -κατά κάποιο τρόπο- συμβιβάζεται με την ιδέα του δεύτερου ρόλου. Το θέμα είναι πως, για να δείξει πράγματα, πρέπει να έχει και περισσότερο χώρο και χρόνο, αλλά -όπως είναι η κατάσταση- δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

 Μέχρι τώρα μετρά ένα γκολ κόντρα στον Βόλο (25/2) και -θέλοντας και μη- δεν έχει από το να περιμένει τις... ευκαιρίες για το δεύτερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.