Άρης: Ο «αλήτης» για τις... μπούκες

Μάνος Χατζάκης24 Ιουλίου 2021

Ούτε συμπτωματική, ούτε τυχαία είναι η επικείμενη μεταγραφή του Χουάν Ιτούρμπε, όπως και τυχαίο δεν είναι και το χρονικό σημείο, που διέρρευσε η συμφωνία με τον 28χρονο Παραγουανό.
Με γυμνό φάνηκε μία από τις πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του Άρη κι αυτή είναι η έλλειψη τσαμπουκά από τους πλάγιους χαφ. Όχι, βέβαια, νεύρα, αλλά... νεύρο, ώστε η ομάδα να πατά περιοχή, να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο και να δημιουργεί καταστάσεις. Κάτι που έκανε -σε τακτά χρονικά διαστήματα- στο περσινό Πρωτάθλημα.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Παραγουανού γίνεται (και) γι' αυτό τον λόγο. Οι "μπούκες" στις αντίπαλες άμυνες έγινε είδος προς εξαφάνιση από το παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων", παρά το γεγονός ότι διαθέτουν πλειάδα χαφ και στις δύο πτέρυγες.

Ο Ματέο Γκαρσία αρνείται πεισματικά να ανεβάσει απόδοση και επίπεδο με τη γενικότερη αγωνιστική του συμπεριφορά και, επειδή η καλή θέση του Ιτούρμπε είναι η αριστερή, ο αργεντινός χαφ, σύμφωνα με την περσινή λογική του Μάντζιου, είναι ο πρώτος που πρέπει να ερμηνεύσει την κατάσταση. 

Ο "μικρός", όμως, φέτος παίζει κυρίως στα δεξιά, θέση που ξέρει και ο Παραγουανός, αλλά, επί του παρόντος, νιώθει ασφαλής.

Άρα, εκείνος που θα αισθανθεί κάπως αβολα από την (αριστερή) πλευρά, είναι ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος μετατοπίστηκε εκεί και πλέον θα έχει δυνατό συναγωνισμό.

Βλέποντας ο Θόδωρος Καρυπίδης την εικόνα της ομάδας στη Νουρ Σουλτάν, κόντρα στην Αστανά, δεν χρειάστηκε να περιμένει άλλο και έκανε πράξη αυτό που σκέφτεται κάτι μήνες τώρα. 

Την απόκτηση, δηλαδή, μπουκαδόρου, ο οποίος θα έχει πρώτο του μέλημα την επίθεση και όχι την άμυνα, παίζοντας ένας εναντίον ενός.

Ως προς τη διαχείρισή του και το πώς ο Ιτούρμπε θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Άρη, είναι κάτι που αφορά την τεχνική ηγεσία. Αν για παράδειγμα, χρειαστεί οι πλάγιοι μπακ της ομάδας να καλύπτουν μέτρα και για τον Παραγουανό, είναι κάτι λογικό ως ένα σημείο.

Ο Άρης, όμως, χρειάζεται παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ιτούρμπε, γιατί δεν τα πήρε από άλλους. Και οι... άλλοι πήραν πολλές ευκαιρίες, πριν ο Καρυπίδης πάρει την απόφαση και για νέα υπέρβαση.

Αν, τώρα, ο πρώην παίκτης της Πούμα είναι ο κατάλληλος, θα το δείξει ο ίδιος με την απόδοσή του. Το Μεξικό δεν είναι Ευρώπη και ο Ιτούρμπε πρέπει να γυρίσει τον χρόνο κάπου στο 2014 και να θυμηθεί πώς έπαιζε τότε σε δυνατά ευρωπαϊκά club.

Ο Καρυπίδης δίνει την ευκαιρία σε έναν ακόμη Λάτιν, να βρει τον εαυτό του μέσω του Άρη. Στην παρούσα φάση, το ρίσκο -με ή χωρίς εισαγωγικά- το λες και αναγκαίο, γιατί οι "κιτρινόμαυροι" πρέπει να μάθουν και να σκοράρουν.

Υ.Γ: Προς κάτι ψιθυριστές στα πηγαδάκια της Αυστρίας... Είπατε, κάτι για το άπλωμα του μπάτζετ; Γιατί, βαθιά ακούγεστε από τα... πηγάδια.

Υ.Γ 2: Καλή συνέχεια με τις ψευδαισθήσεις των διαρροών και τη σερβιρισμένη στο πιάτο "ενημέρωση".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.