Άρης - Ντουκουρέ: Ο άνθρωπος που νίκησε τον πόνο

Γιώργος Στράντζαλης06 Δεκεμβρίου 2022

Ο Σέικ Ντουκουρέ ονειρευόταν μερόνυχτα την επιστροφή του στη δράση, δεν φανταζόταν ότι αυτή θα συνοδευόταν μ’ ένα υπέροχο γκολ, τον αντάμειψαν όμως οι (άγραφοι) νόμοι του ποδοσφαίρου, αυτοί που δικαιώνουν παίκτες αλλά και ανθρώπους όπως ο Ιβοριανός παίκτης του Άρη.

Πολλές φορές η εικόνα έχει μεγαλύτερη αξία από τα λόγια και στην προκειμένη περίπτωση η έκφραση του προσώπου του Αλαν Πάρντιου τη στιγμή που ανέλυε την περίπτωση του Σέικ Ντουκουρέ ήταν ανεκτίμητη σε σχέση με τις λέξεις που βγήκαν από τα χείλη του. Αρχικά χαμογέλασε, μετά γούρλωσε τα μάτια του και με σοβαρό ύφος εξήγησε γιατί θαυμάζει τον Ιβοριανό μέσο. Off the record, μίλησε για την γενική εικόνα ενός ποδοσφαιριστή όπως αυτή έχει σχηματιστεί στο μυαλό του απλού φιλάθλου και την έβαλε δίπλα στην αντίστοιχη του Σέικ Ντουκουρέ ως μια περίπτωση εντελώς διαφορετική από τη συνηθισμένη.

«Ο Σέικ πρεσβεύει την άλλη όψη του ποδοσφαίρου», είχε πει με την ταυτόχρονη αναφορά αλλά και ανάλυση της αλήθειας. Δεν υπάρχει η παραμικρή προσδοκία επιστροφής του Ντουκουρέ στο σημείο που ήταν πριν από τρία χρόνια. Πριν δηλαδή «συρθεί» στα χειρουργεία για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων τραυματισμού (σ. σ. δύο φορές χιαστούς και μία αχίλλειο τένοντα) στο γόνατο. Πριν επίσης γεμίσει το τελευταίο με μοσχεύματα για να συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό που λατρεύει από μικρό παιδί, την εποχή δηλαδή που τον φώναζαν «Ντούκι» τα φιλαράκια του στη Γαλλία στην οποία μετακόμισε σε ηλικία ενός έτους από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Marca», είπε ότι… «ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω», αλλά υπήρξε η περίπτωση τον παρατήσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ειδικά τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Ντουκουρέ δεν τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Απλά, κάποια στιγμή τού φώναξε το γόνατο… «ως εδώ». Είχαν προηγηθεί οκτώ γεμάτα 90λεπτα, πέραν των φιλικών αγώνων, τα οποία επιβάρυναν την κατάστασή του. Γιατί, όσο κι αν θέλει, είναι αδύνατη η διαγραφή των χειρουργείων.

Ο Πάρντιου έχει αποφασίσει για τη διαχείρισή του

Οταν ο Βρετανός απέρριψε κάθε σενάριο απομάκρυνσης του Ντουκουρέ ξεκαθαρίζοντας ότι τον έχει στο σχέδιό του, έδειξε με βεβαιότητα ότι ξέρει πώς να τον διαχειριστεί. Ο Ιβοριανός δεν θα αφήνει το… γόνατό του στον αγωνιστικό χώρο αλλά θα τύχει ποιοτικής μεταχείρισης. Προϋπόθεση αποτελεί η προσθήκη του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Ντουκουρέ δεν θα χρειαστεί να μετρήσει ξανά διαδοχικά 90λεπτα. Θα παίξει σε 1-2 και μετά θα έρχεται από τον πάγκο. Αυτό έχει αποφασίσει ο Βρετανός τεχνικός και εκτιμά ότι ο έμπειρος μέσος μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το πλάνο.

Αυτό του έδειξε εξάλλου προχθές, στο 20λεπτο που πήρε στη φιλική αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα. Το γκολ που σημείωσε ήταν η επιβράβευση του ιδίου, η δικαίωση όλων όσοι εδώ και δέκα εβδομάδες δουλεύουν μαζί του νιώθοντας την καθημερινή αγωνία του. Μετά το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε έτρεξε στους φυσιοθεραπευτές της ομάδας και στον ιατρό, Νίκο Ξυλούρη. Πρώτα έδωσε το χέρι του στον Αλαν Πάρντιου.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει την υποστήριξη του προπονητή του, αντιλαμβάνεται επίσης ότι ο 61χρονος οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση θωράκισης των αγωνιστικών συμφερόντων της ομάδας. Αυτή η ειλικρινής σχέση έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Πάρντιου ήταν από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Γιατί ένας από τους «ήρωές» του δικαιώθηκε ή μάλλον… «ο άνθρωπος που νίκησε τον πόνο», όπως είπε ο ίδιος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.