Αρης: Διαγράφει την ήττα από την ΑΕΚ – Τα πλάνα Μάντζιου για Λεωφόρο

Γιώργος Στράντζαλης18 Απριλίου 2021

Να “διαγράψει” την ήττα με κακή εμφάνιση από την ΑΕΚ, θέλει σήμερα ο Αρης στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Κιτρινόμαυροι έχασαν μοναδική ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική να διατηρηθούν σε θέση ισχύος βαθμολογικά, μεγαλώνοντας τη διαφορά από την Ένωση, αυτό όμως που ανησύχησε περισσότερο απ’ όλα είναι η γενικότερη εικόνα τους στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια, απόρροια ενδεχομένως της συσσωρευμένης κούρασης στην ομάδα.

Το σημερινό με τον Παναθηναϊκό εκτός του ότι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, βάσει εικόνας, βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό μομέντουμ, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία… απάντησης των ποδοσφαιριστών του Άκη Μάντζιου.

 Σε περίπτωση που ο Αρης επαναλάβει τον φετινό θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, όπου έφυγε με διπλό μετά από 13 χρόνια, θα ισχυροποιήσει ξανά τη θέση του βαθμολογικά και θα θα βάλει πολύ δύσκολα στους Πράσινους για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Πρώτος στόχος των Κιτρινόμαυρων είναι να βγάλουν αντίδραση σε αγωνιστικό επίπεδο και να πάρουν αποτέλεσμα. Με νίκη ο Αρης παραμένει δεύτερος και σε απόσταση από τους διώκτες του, ενώ ταυτόχρονα θα μεγαλώσει η απόσταση από τον Παναθηναϊκό στους οκτώ βαθμούς. 

Διαφορά την οποία μπορεί να αυξήσει στις επόμενες δύο αγωνιστικές (σσ πριν τη διακοπή για το Πάσχα) “πετώντας” ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού τους Πράσινους, οι οποίοι την Τετάρτη αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ εκτός έδρας και την επόμενη Κυριακή παίζουν στην Τούμπα. 

Ο Αρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και πηγαίνει στην Τρίπολη. Ακόμα όμως κι αν τα βρει… σκούρα σήμερα, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του έστω να μην χάσει. Αφού και σε περίπτωση ισοπαλίας η διαφορά με τον Παναθηναϊκό θα πάει στους πέντε βαθμούς, διατηρώντας έτσι μια ασφάλεια για τις επόμενες αγωνιστικές. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι στη Λεωφόρο είναι κομβικό για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, καθώς το αποτέλεσμα αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση κάτω από την οποία θα λειτουργήσει στις προσεχείς αγωνιστικές.

Το πιθανότερο σενάριο για την τετράδα της επίθεσης, είναι να πάρει φανέλα βασικού στην κορυφή ο Δημήτρης Μάνος, το κενό του Γκάμα να καλύψει ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τον Μαντσίνι στα δύο άκρα και τον Μπερτόγλιο στο “10”. Το πλάνο με τον Μαντσίνι στην κορυφή, για ένα πιο ευέλικτο και γρήγορο Αρη που στοχεύει να χτυπήσει στην κόντρα τον αντίπαλο, πάντα είναι στο μυαλό του Άκη Μάντζιο. Αυτή τη φορά όμως, η λογική λέει πως θα το χρησιμοποιήσει μόνο εάν χρειαστεί στη διάρκεια για να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου.

Αμφιβολία υπάρχει για τη θέση του αριστερού μπακ, με τον Σάκιτς να έχει προβάδισμα για το βασικό σχήμα απέναντι στους Γκάνεα-Ιωάννου. Ο Αυστριακός μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στον ρόλο του κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά όλη τη σεζόν φέτος έχει βγάλει σταθερότητα στο παιχνίδι του και σήμερα ο Αρης θα χρειαστεί τα μαρκαρίσματά του στην άμυνα. Ο Γκάνεα θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν ο Αρης χρειαστεί να παίξει φουλ επιθετικά.

Κόντρα στην ΑΕΚ, ο Σίλβα πήρε φανέλα βασικού επιβεβαιώνοντας ότι δίνει περισσότερα όταν μπαίνει αλλαγή παρά όταν ξεκινάει στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του, πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες και το πιθανότερο σήμερα είναι να καθίσει στον πάγκο. Ουσιαστικά να αποτελέσει και πάλι το “κρυφό χαρτί” του Άκη Μάντζιου στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η πιθανή ενδεκάδα του Άρη είναι: Κουέστα, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μάνος. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.