Άρης: Να κλείσει θετικά τη σεζόν, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Γιώργος Στράντζαλης14 Μαΐου 2023

Να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν θέλει ο Αρηςστο αποψινό (14/5, 20:00) παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, με το βλέμμα των Κιτρινόμαυρων βέβαια να είναι στραμμένο περισσότερο στην “επόμενη μέρα” και δη στην έναρξη του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ο Αρης εξασφάλισε για πέμπτη διαδοχική σεζόν την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από μία χρονιά πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές παραλείψεις και λάθη, από τα οποία οι Κιτρινόμαυροι οφείλουν να διδαχθούν ενόψει του προγραμματισμού τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξέρει ότι μόνο με ένα θαύμα πλέον μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας, ωστόσο θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του που ετοιμάζεται να γεμίσει την Λεωφόρο επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που κατέλαβαν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του.

Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Αρη ολοκληρώθηκε χθες και προτού η ομάδα αναχωρήσει για την Αθήνα, ο Τόλης Τερζής ανακοίνωσε τις επιλογές του. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Λουίς Πάλμα και Φαμπιάνο , ωστόσο η παρουσία του στο αρχικό σχήμα θεωρείται εξαιρετικά απίθανη. Κι αυτό γιατί ο Ονδουαριανός έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας την τελευταία εβδομάδα, συν ότι οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώλησή του. Και από τη στιγμή που το παιχνίδι στη Λεωφόρο δεν παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον, στον Αρη δεν θα ρισκάρουν.

Ενδεχομένως να του δοθούν κάποια λεπτά συμμετοχής, όπου εκτός απρόοπτου θα είναι και τα τελευταία του με την φανέλα του Αρη. Ο Φαμπιάνο από την άλλη ξεπέρασε την ίωση αλλά είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος. Αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο συνύπαρξης Ενκουλού-Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας μοιάζει αναπόφευκτο ενώ στα άκρα οι Εμπακατά και Μαζικού δύσκολα θα αλλάξουν.

Εν ολίγοις, το πλάνο του Τόλη Τερζή δεν προβλέπεται να έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ο Βεροιώτης τεχνικός προσανατολίζεται να δώσει ξανά χρόνο συμμετοχής περισσότερο σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, είτε είναι στο πλάνο να παραμείνουν.

Στη μεσαία γραμμή για παράδειγμα, η παρουσία του Ντουκουρέ αντί του Ετέμπο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αν και ο Νιγηριανός δεν αποκλείεται να κάνει την τελευταία του συμμετοχή.

Νταρίντα και Ρουπ θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ενώ ο Ματέο Γκαρσία θα έχει θέση στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, έχοντας απέναντι του τον Καμάτσο.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Γκρέι έχει πλεονέκτημα αντί του Καμαρά καθώς ο Τζαμαϊκανός δείχνει βελτιωμένος και με κίνητρο στα τελευταία παιχνίδια.

Να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση της αποστολής είχε δοθεί η εντύπωση πως ο Τερζής θα δώσει χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά τελικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μόνον ο Ραφαήλ Σγούρος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.