Άρης: Να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα δείχνει ξεκάθαρα την κομβική σημασία του αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και την αναγκαιότητα νίκης στο αυριανό (13/11, 16:00) παιχνίδι παράλληλα όμως ο Αρης θέλει να αποφύγει ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς σε βάθος πενταετίας ουδέποτε μάζεψε λιγότερους από επτά βαθμούς (εκτός έδρας) στο τέλος του πρώτου γύρου.

Αν κανείς μπει σε διαδικασία σύγκρισης της φετινής αποτελεσματικότητας του Αρη στα εκτός έδρας παιχνίδια (στον πρώτο γύρο) με την αντίστοιχη της περασμένης διετίας δεν θα δυσκολευτεί να εντοπίσει τον βασικό (ίσως) λόγο της βαθμολογικής οπισθοχώρησης του. Πέρυσι μάζεψε 12 βαθμούς και σε συνδυασμό με την «κυνικότητά» του στα εντός έδρας παιχνίδια ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Τη δε σεζόν 2020-21 έσπασε όλα τα ρεκόρ και μάλιστα με τους 16 βαθμούς που συγκέντρωσε έφτασε στο σημείο να χαρακτηριστεί η πιο αποτελεσματική ομάδα (εκτός έδρας) των τελευταία δεκαετιών. Στη δε σεζόν 2018-19 άρχισε εντυπωσιακά, δεν συνέχισε με τον ίδιο τρόπο αλλά κατάφερε να μαζέψει εννιά βαθμούς. Απ’ όλες αυτές τις σεζόν η λιγότερη παραγωγική ήταν αυτή με τον Μίκαελ Ενινγκ στο τιμόνι (2019-20) όπου περιορίστηκε σ’ ένα σωρό ισοπαλίες και τελικώς στους μόλις επτά βαθμούς.

Αυτή την αρνητική επίθεση θα ισοφαρίσει ο Αρης σε περίπτωση που περάσει νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΣ στα Γιάννινα καθώς το μάξιμουμ των βαθμών που μπορεί να συγκεντρώσει είναι οι επτά. Μέχρι στιγμής, οι μόλις τέσσερις βαθμοί σε πέντε παιχνίδια (Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος) αποτελούν τη χαμηλότερη συγκομιδή της ομάδας και φυσικά δεν ανταποκρίνονται στον στόχο που είχε οριοθετήσει η ομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, ούτε φυσικά στο ποιοτικό επίπεδό της.

Και το πρόβλημά της δεν είναι τόσο αμυντικό καθώς σ’ αυτά τα πέντε παιχνίδια δέχθηκε έξι γκολ, εκ των οποίων τα πέντε σε δύο παιχνίδια. Η δυσκολία της είναι στο σκοράρισμα καθώς πλην των δύο τερμάτων που σημείωσε στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και το γκολ στο Αγρίνιο, δεν σκόραρε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στον Βόλο «εμφανίστηκε» στο γήπεδο στα πρώτα 20 λεπτά, απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν ήταν απειλητική και κόντρα στον Ατρόμητο είχε μεν κυριαρχία στο γήπεδο όχι όμως και δημιουργία. Εν τέλει, ακόμη και η συγκομιδή των επτά βαθμών απέχει αρκετά από τις αρχικές προσδοκίες, τουλάχιστον όμως θα αποφευχθεί ένα αρνητικό ρεκόρ και συνάμα θα κλείσει με καλό τρόπο ο πρώτος γύρος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.