Άρης: Μπορεί και το έχει αποδείξει

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2020

Σε μια περίοδο αγωνιστικής φόρμας ο Άρης καλείται να αποδείξει κόντρα στον πρωτοπόρο της Super League 1, Ολυμπιακό, τις μεγάλες δυνατότητες που έχει και την ποιότητα την οποία διαθέτει σαν ομάδα. Το έκανε φέτος στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια”, όντας η δεύτερη ομάδα με εννιά βαθμούς συγκομιδή στα έξι δικά του ντέρμπι. Δύο νίκες στην έδρα του (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό) και τρεις ισοπαλίες εκτός. Η μοναδική ήττα είναι από τον Ολυμπιακό.

Ο Αρης λοιπόν έχει αποδείξει ότι μπορεί, και στα ντέρμπι φέτος τα καταφέρνει περίφημα. Το λένε (και) οι αριθμοί, όχι μόνο η αγωνιστική του παρουσία. Το ίδιο θέλει να δείξει και απόψε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος στην έδρα του για το Πρωτάθλημα έχει να ηττηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έκτοτε σε 20 αγώνες έχει μόλις δύο ισοπαλίες.

Οι αγωνιστικές συνθήκες και τα προβλήματα

Παιχνίδι όπως το αποψινό έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας. Πρόκειται για ένα ντέρμπι, αλλά ο Αρης είναι δεδομένο ότι θα συναντήσει και ευνοϊκές αγωνιστικές συνθήκες οι οποίες ταιριάζουν στο αγωνιστικό του προφίλ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που αφήνει χώρους στην άμυνα και τους οποίους οι κιτρινόμαυροι μπορούν να εκμεταλλευτούν για να δημιουργήσουν τις επικίνδυνες καταστάσεις στο αντίπαλο “κουτί”. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού μπορεί να αναδείξει τις αρετές των κιτρινόμαυρων μεσοεπιθετικά. Αρκεί βέβαια στην άλλη πλευρά του γηπέδου, αμυντικά δηλαδή, να ανταποκριθεί στο πρεσάρισμα και στην ποιότητα των γηπεδούχων.

Αγωνιστικά ο Ένινγκ έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένα προβλήματα. Την απουσία των τιμωρημένων Σάσα και Γκάμα, ενώ νοκ-άουτ τέθηκε και ο βασικός τερματοφύλακας, Χουλιάν Κουέστα. Οι αλλαγές στην ενδεκάδα είναι συγκεκριμένες. Δίπλα στο Ματίγια θα τοποθετηθεί ο Μπα, με τον Αρη βέβαια να χάνει την ενέργεια και τα “κοψίματα” του Βραζιλιάνου. Στην επίθεση η φανέλα στο αριστερό άκρο θα δοθεί στον Μαντσίνι, ενώ στο τέρμα τα γάντια θα πάρει ο Έμαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.