Άρης: Μόνο μία ήττα σε 23 χρόνια από τον ΟΦΗ στο «Βικελίδης»-Το ρεκόρ του Γρηγορίου

Αντώνης Γιαλετζής21 Μαρτίου 2026

Ο Άρης χρειάζεται τουλάχιστον ένα βαθμό την Κυριακή (22/03, 19:00) για να μπει με σιγουριά στα PlayOff 5-8 της Super League κι έχει ως «σύμμαχο» το παρελθόν, αφού έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε 23 χρόνια από τον ΟΦΗ στο «Κ. Βικελίδης», την ώρα που όμως η επίδοση του Μιχάλη Γρηγορίου ενάντια στους Κρητικούς δεν είναι εξίσου θετική.

Η ομάδα του 52χρονου τεχνικού έχει στα χέρια της την εξασφάλιση της εισόδου της στα PlayOff 5-8 και με το σενάριο του να μείνει εντελώς εκτός να είναι παρατραβηγμένο, χρειάζεται δύο αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους Κρητικούς για να μην μπλέξει καθόλου με το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα γήπεδα. Αν και έχουν κερδίσει μόλις μία φορά στις 11 τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις, οι κιτρινόμαυροι έχουν και την προϊστορία στο πλευρό τους ενάντια στο σύλλογο του Χρήστου Κόντη, όσον αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο Άρης μετράει έντεκα νίκες και επτά ισοπαλίες με αντίπαλο τον ΟΦΗ στα τελευταία 23 χρόνια σε Super League, Κύπελλο και Football League στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ έχει ηττηθεί μονάχα σε μία περίπτωση, στην 5η Ιανουαρίου του 2025 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 0-2. 

Ωστόσο, η άλλη όψη του νομίσματος δείχνει πως οι Θεσσαλονικείς έχουν επικρατήσει των Κρητικών μόλις μία φορά στις έξι πιο πρόσφατες συναντήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτου έδρας στα τελευταία δυόμιση χρόνια και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου του 2025 για τα PlayOff 5-8 της περασμένης σεζόν με σκορ 2-0.

Σε αυτό το διάστημα, ο ΟΦΗ έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες κόντρα στον Άρη όπως έκανε και στην τελευταία φορά που διασταύρωσαν τα ξίφη τους κερδίζοντας με το βαρύ 3-0 στις 4 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους. Αντιθέτως όμως, αφού οι παίκτες του συλλόγου από το Βορρά βολεύονται και με το «Χ» στην Κυριακάτικη αναμέτρηση, δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το αρνητικό πρόσφατο παρελθόν σε αντίστοιχους αγώνες.

Ακόμα, ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει αντιμετωπίσει τους Κρητικούς 23 φορές στην προπονητική του καριέρα, αριθμός που τον τοποθετεί στη θέση του 2ου πιο συχνού του αντίπαλο μετά από τον Παναιτωλικό που έχει βρει μπροστά του σε 27 περιπτώσεις. Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός έχει πανηγυρίσει επτά «τρίποντα» κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο έχει ηττηθεί σε 10 ματς με τα υπόλοιπα έξι να έχουν λήξει ισόπαλα.

Με ανάλογο τρόπο, ο 52χρονος προπονητής έχει κερδίσει μόλις μία φορά την ομάδα από την Κρήτη στις τελευταίες εννιά φορές

που εμφανίστηκε στο δρόμο του, δηλαδή για περισσότερα από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατή του νίκη έλαβε μέρος στις 29 Ιανουαρίου του 2022 με σκορ 2-1, όταν ακόμη βρισκόταν στον πάγκο της Λαμίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.