Αρης - Μήτρογλου: Το ντεμπούτο και το... γκρέμισμα του αήττητου 50 χρόνων

Μάνος Χατζάκης25 Ιανουαρίου 2021

Ο Κώστας Μήτρογλου μονοπωλεί -δικαιολογημένα- την επικαιρότητα του Αρη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Σήμερα, κλείνει και το τυπικό σκέλος της... έναρξης της σχέσης του με τους "κιτρινόμαυρους", η οποία -μάλλον- περιέχει καρμικά στοιχεία, αν κρίνουμε από δύο στιγμές στην καριέρα του, οι οποίες -έμμεσα- συνδέθηκαν με τους Θεσσαλονικείς.

Ο... Kostas ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, κάνοντας ντεμπούτο στο "Κλ. Βικελίδης". Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2007, πέρασε ως αλλαγή στο 85ο στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή πήρε προβάδισμα στο 39' με τέρμα του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ωστόσο ο Αρης του Ντούσαν Μπάγεβιτς ισοφάρισα στις καθυστερήσεις με... γκολάρα του Μάρκο Αουρέλιο. Ο Μήτρογλου αγωνίστηκε ελάχιστα, παίρνοντας θέση του αργεντινού σκόρερ της ομάδας του.

Ο αγώνας, όμως, που σημάδεψε την ιστορία δύο ομάδων διεξήχθη τέτοια εποχή, πριν από 10 χρόνια. Στις 16 Ιανουαρίου του 2011, ο Αρης υποδέχθηκε τον Πανιώνιο, όντας το φαβορί για επικράτηση, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα 50 χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς του Εκτορ Ραούλ Κούπερ βραχυκύκλωσαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και οι "κυανέρυθροι" -συμπτωματικά και πάλι- του Τάκη Λεμονή πανηγύρισαν -ξεχωριστής σημασίας- νίκη.
Ο Μήτρογλου έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, και με δύο δικά του γκολ (στο 19' και στο 90') "γκρέμισε" το αήττητο μισού αιώνα (κρατούσε από το 1961), που ήταν και το μακροβιότερο στο ελληνικό Πρωτάθλημα έως τότε.

Aξίζει να σημειωθεί πως, από τη 18η αγωνιστική εκείνης της περιόδου, ο Πανιώνιος δεν κέρδισε ξανά στο Χαριλάου για το Πρωτάθλημα. Η μοναδική νίκη της αθηναϊκής ομάδας καταγράφηκε στον θεσμό του Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου του 2017 με σκορ 1-2.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.