Άρης: Μήνας μεγάλων απαιτήσεων ο Ιανουάριος

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιανουαρίου 2022

Με μεγάλες απαιτήσεις αρχίζει ο Ιανουάριος για τον Αρη, ένας μήνας-φωτιά στον οποίο θα κριθούν και οι περαιτέρω στόχοι της σεζόν. Σε διάστημα 25 ημερών οι κιτρινόμαυροι έχουν να δώσουν 5+2 παιχνίδια τα οποία εμπεριέχουν υψηλό βαθμό απαίτησης και πρέπει να φανούν έτοιμοι ούτως ώστε να ανταποκριθούν. Ο μαραθώνιος αρχίζει από την Λεωφόρο με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στο +2 και με παιχνίδι λιγότερο. Αυτό σημαίνει πως το μεθαυριανό είναι ύψιστης σημασίας 90άλεπτο, καθώς ο Αρης έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει βαθμολογικά τους πράσινους, ή τουλάχιστον να κρατήσουν τη μικρή απόσταση που έχουν από την 4η θέση.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά για τον στόχο της 6άδας, αλλά θεωρητικά και με μικρότερο βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Για την ακρίβεια, ακολουθούν τα παιχνίδια με τους Ατρόμητο (9/1 -εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (15/1), Λαμία (23/1 -εντός) και Παναιτωλικό (30/1), ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν και τα δύο του Κυπέλλου με τη Λαμία. Το πρώτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (το διήμερο 19-20/1) και το δεύτερο στη Φθιώτιδα (το διήμερο 26-27/1), δηλαδή ενδιάμεσα από το μεταξύ τους για το Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για 90άλεπτα απαιτήσεων και μεγάλων προσδοκιών, στα οποία ο Αρης έχει ως στόχο αφενός να συλλέξει όσο είναι δυνατόν το μέγιστο των βαθμών και αφετέρου να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ξεκάθαρα στόχος για φέτος είναι να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Προφανώς ο Άκης Μάντζιος έχει μπροστά του ένα δύσκολο διάστημα στο οποίο καλείται να σχεδιάσει τη διαχείριση του υλικού του, αποφεύγοντας βέβαια να ρισκάρει στο να χαλάσουν οι ισορροπίες. Γεγονός που με τα τωρινά δεδομένα (βλ. κρούσματα covid-19, τραυματίες κ.α.) δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.