Άρης: Μία φάση υπέρ και κανείς δεν θα μιλούσε για κούραση

Μάνος Χατζάκης28 Απριλίου 2021

Στο χρονικό σημείο, που βρισκόμαστε, και αφού έχουν προηγηθεί 26 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια και άλλες 6 στα play off, κάπου είναι λογικό να υπάρχει και κούραση και έλλειψη φρεσκάδας σε σχέση με τον πρώτο γύρο για παράδειγμα. Δεν συνιστά δα και ανακάλυψη κάποιας άγνωστης Ηπείρου.

Μιλάμε για τόσο προφανή, δηλαδή, δικαιολογία η οποία, όμως, δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε από τον Γιώργο Χωριανόπουλο, άμεσο συνεργάτη του Ακη Μάντζιου, ούτε από τον Χαβιέ Ματίγια, ούτε από τον Τζέιμς Τζέγκο, οι οποίοι σχολίασαν το αποτέλεσμα στο συνδρομητικό κανάλι.

Εφόσον ένιωθαν ότι η κούραση έπαιξε ρόλο, τότε θα την επικαλούνταν.

Κανείς από τους τρεις δεν μπήκε καν στον κόπο να πει το παραμικρό σχετικά. Κοινός τόπος των δηλώσεών τους ήταν πως ο Αρης θα διεκδικήσει νίκες στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να εξασφαλίσει την Ευρώπη και κατ' επέκταση να τερματίσει ως δεύτερος.

Κι αυτή είναι η σωστή νοοτροπία/προσέγγιση, μιας ομάδας η οποία προσπαθεί -καθημερινά- να μεγαλώσει και να πάρει μεγαλύτερη έκταση στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι απουσίες, οι τραυματισμοί, τα συνεχή ματς, η διαιτησία και η κόπωση είναι διαχρονικά κλισέ, που ναι μεν αποτυπώνουν μέρος της πραγματικότητας, αλλά κανείς ποδοσφαιριστής ή προπονητής, που σέβεται τον ιδρώτα του, δεν θα τις υπερπροβάλλει ως δικαιολογίες.

Η "κούραση" είναι -συνήθως- η εύκολη προσέγγιση, όταν στραβώνει ένα αποτέλεσμα, εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Πέρα από εύκολη, μειώνει και την προσπάθεια όσων έτρεξαν και προσπάθησαν να φέρουν τη νίκη ακόμη και όσων υπέπεσαν σε εξόφθαλμα λάθη. Αυτό αφορά γενικό συμπέρασμα και όχι κατ' ανάγκη για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Ο Αρης πέρασε... ΠΕΝ τον Ιανουάριο, παίζοντας ανά τρεις ημέρες και -σε εκείνη την περίοδο- η κόπωση ήταν -πέρα για πέρα- δικαιολογημένη έως και δεδομένη. Η ομάδα προχώρησε, βρήκε τον εαυτό της μετά από "στραβές", καταγράφοντας ιστορική πορεία.

Οποιοι πιστεύουν στο "κιτρινόμαυρο" σύνολο και στην επιτυχία της φετινής σεζόν, η οποία είναι... κοντά, θα δουν το κάθε παιχνίδι με διαφορετική ματιά, σε σχέση με εκείνους που καλύπτονται πίσω από την... κούραση.

Και για να είμαστε ακριβείς, η οποιαδήποτε δικαιολογία για τον αγώνα της Τρίπολης θα πήγαινε απογευματινό περίπατο, αν -λέμε αν- ο Αρης έβγαινε κερδισμένος στις δύο καθοριστικότερες φάσεις του ματς, οι οποίες σημειώθηκαν με διαφορά ενός λεπτού.

Στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μάνου και στην αντίδραση του Ροζ, πριν στείλει ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, αρκούσε και μία φάση υπέρ, γιατί τότε οι Θεσσαλονικείς θα έφευγαν νικητές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.