Άρης: Αυξάνει η πίεση για μεταγραφές, ποιοι στόχοι... παρακολουθούνται

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2021

Αυτή η πίεση πηγάζει από τις διαπιστωμένες αγωνιστικές αδυναμίες και τις απώλειες των Μπαντού Ντιαγέ, Αμπουμπακάρ Καμαρά λόγω του Κόπα Άφρικα.

Αυτό το κενό δεν δημιουργείται λόγω της παραγωγικότητας του Μαυριτανού καθώς και ο 26χρονος εντάσσεται στον κύκλο των επιθετικών που δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρης στην επίθεση. Πίσω του βρίσκονται οι Κριστιάν Λόπεθ, Δημήτρης Μάνος, κανείς από τους δύο δεν διακρίνεται για την ικανότητά του στην εκτέλεση, άρα το πρόβλημα λογικά θα διογκωθεί. 

Κενό ενδέχεται να υπάρξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπαντού Ντιαγέ στη Σενεγάλη ενόψει του Κόπα Αφρικα φαντάζει αρκετά πιθανό αν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. 

Το πρόγραμμα του τελευταίου περιλαμβάνει την ανακοίνωση της αποστολής το μεσημέρι και μένει να φανεί αν θα ενδώσει στην ξεκάθαρη πίεση που ασκείται από τον τοπικό Τύπο είτε μέσα από δημοσιογραφικές απόψεις είτε από τοποθετήσεις παλιών διεθνών ποδοσφαιριστών. 

Πληροφορίες του metrosport.gr αναφέρουν ότι πρόσφατα ο 31χρονος μέσος συζήτησε με τον Ακη Μάντζιο και του ανέφερε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο έμπειρος τεχνικός του έδωσε συγχαρητήρια, προφανώς όμως προτιμά να τον έχει στη διάθεσή του. Το σενάριο απώλειας και του Ντιαγέ είναι κακό ειδικά από τη στιγμή που η Σενεγάλη συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα Αφρικα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα να είναι εκτός έως και τις αρχές του Φλεβάρη. Βάζοντας δηλαδή σε μια ζυγαριά τις δύο διαφαινόμενες απουσίες, αυτή του Ντιαγέ είναι πιο σοβαρή.

Και θα συνδυαστεί με δύο δεδομένα. Την κακή χρονιά που πραγματοποιεί ο Φακούντο Μπερτόγλιο και την ευαισθησία του Ματέο Γκαρσία στους τραυματισμούς. Λύσεις υπάρχουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο και Χαβιέρ Ματίγια αλλά μόνο μέσα στον Γενάρη οι «κίτρινοι» θα χρειαστεί να δώσουν παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Αρα, δεν υπάρχει επάρκεια ποδοσφαιριστών.

Το μήνυμα που πέρασε η ΠΑΕ Αρης στο προηγούμενο διάστημα ανέφερε ότι για να γίνουν μεταγραφές θα πρέπει να προηγηθεί η ελάφρυνση του ρόστερ, αλλά με τα τωρινά δεδομένα αυτό το σχέδιο δείχνει ανεφάρμοστο. Γιατί οι Χαΐροβιτς, Μήτρογλου δείχνουν απρόθυμοι στο σενάριο αποχώρησής του και δεν έχουν λόγο να πιεστούν από τη στιγμή που έχουν δυσανάλογα συμβόλαια σε σχέση με την τωρινή ποδοσφαιρική αξία τους. Ωστόσο, για τον Αρη μοιάζει αναγκαίο να προσθέσει στο ρόστερ του στόπερ, επιθετικό αλλά και επιτελικό μέσο ούτως ώστε να καλύψει το έλλειμμα ποιότητας που θα του προκαλέσουν οι διαφαινόμενες απουσίες των Αφρικανών.

Η διακριτική παρακολούθηση δύο... στόχων

Ο Αρης παρακολουθεί «διακριτικά» δύο περιπτώσεις παικτών από τον ΠΑΣ. Για τον Μάρβιν Πίρσμαν, το καλοκαίρι κατέθεσε πρόταση αγοράς, αυτή απορρίφθηκε και μέχρι στιγμής δεν έκανε νέα κρούση. Πληροφορίες του metrosport.gr αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο έμπειρος αμυντικός δεν αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣ για νέο τριετές συμβόλαιο, θα παραχωρηθεί και η ομάδα που κατέθεσε πρόταση αγοράς είναι ο Παναθηναϊκός. Διαπιστώθηκε οικονομική διαφορά, εκτιμάται όμως ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, θα μειώσει τις απαιτήσεις του από τα περίπου 300.000 ευρώ που ζήτησε. Ο Αρης δεν έκανε πρόταση.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μανώλη Σάλιακα τον οποίον δημοσιεύματα είχαν μετατρέψει σε… κάτοικο του «Κλ. Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» ουδέποτε ασχολήθηκαν έντονα με την περίπτωσή του καθώς γνωρίζουν από καιρό ότι ο τελευταίος έχει αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό και περιμένει την πρόταση αγοράς από τη Τβέντε κι έναν γερμανικό σύλλογο.

Αντιθέτως, μια συζήτηση φιλολογικού ενδιαφέρον έγινε με τον Γιούρι Λοντίγκιν αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι στην αγορά ψάχνοντας συμβόλαιο 400-450 χιλιάδων ευρώ. Εχει ως εναλλακτική το MLS, ελπίζει όμως ότι θα βρει αυτό το ποσό στη Γερμανία. Η κουβέντα έγινε με την προοπτική της συνεργασίας για την ερχόμενη σεζόν και δεδομένου του ότι τελειώνει το συμβόλαιο του Χουλιάν Κουέστα. Ο Λοντίγκιν έριξε αρκετά τις απαιτήσεις του για να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό το συμβόλαιό του στον ΠΑΣ αντιστοιχεί (σχεδόν) στο 1/4 αυτού που ψάχνει στην αγορά.

Στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Ντανιελ Μαντσίνι καθώς ο Αργεντίνος επιθετικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες μετά από αυτή που αντίκρισε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στο όριο βρίσκονται και οι Φαμπιάνο, Ματίγια που έχουν από τρεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.