Άρης: Με περιορισμένες επιλογές στην άμυνα και ερωτηματικά στον αξόνα

Γιώργος Στράντζαλης21 Απριλίου 2024

Οπως στην Opap Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ, την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και στο αποψινό (21/4, 19:30, Live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports Prime) εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ένωση ο Άκης Μάντζιος έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένα προβλήματα και η αλήθεια είναι ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές λόγω περιορισμένων επιλογών του Άρη κυρίως στην αμυντική γραμμή, όπου τα… κουκιά είναι πλέον μετρημένα και χρειάζεται ειδική διαχείριση. 

Για παράδειγμα, ο Φαμπιάνο Λέισμαν έβγαλε μέρος του προπονητικού προγράμματος και τη χθεσινή ημέρα αλλά έχοντας χάσει το συντριπτικό μέρος της προετοιμασίας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι στο αρχικό σχήμα. Πολύ δύσκολα ο Μάντζιος θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου και το πιθανότερο είναι να τον προφυλάξει. Ομοίως και με τους Φεράρι και Βέλεθ.

Αυτές οι απουσίες δεδομένα δεν βοηθούν τον προπονητή του Αρη στο πλάνο του για την 11άδα για το αποψινό απαιτητικό παιχνίδι, καθώς εκτός των άλλων έχει να διαχειριστεί τόσο την επιβάρυνση κάποιον παικτών του, όπως οι Μπράμπετς, Οντουμπάτζο που έχουν πάρει διαδοχικά παιχνίδια, όσο και το ζήτημα των καρτών το οποίο επίσης τον απασχολεί καθώς έχει πέντε παίκτες στο όριο μεταξύ των οποίων και οι δύο προαναφερθέντες. Από τη στιγμή που οι Φαμπιάνο και Βέλεθ αναμένεται να είναι και πάλι απόντες στον αγώνα με την Ένωση, αυτοί που μένουν για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών είναι οι Γιακούμπ Μπράμπετς και Λίντσεϊ Ρόουζ. Τη θέση του αριστερού μπακ κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει ο Μάρτιν Μοντόγια, με εναλλακτική λύση αυτή του Βαλεντίνο Φατόρε, αν ο Μάντζιος αποφασίσει να ξεκουράσει τον “φορτωμένο” Μόουζες Οντουμπάτζο. Στην περίπτωση αυτή, ο Μοντόγια θα παίξει ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Διαφοροποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στη μεσαία γραμμή, με πιθανότερο σενάριο την επιστροφή του Νταρίντα στο αρχικό σχήμα αντί του Ζουλ. Με την παρουσία του Τσέχου στην 11άδα, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Αρης απέκτησε προσωπικότητα και κάπως απορρόφησε την πίεση που δέχτηκε στο προηγούμενο διάστημα του παιχνιδιού από την Ένωση. Ερωτηματικό υπάρχει στον παίκτη που θα καλύψει τη θέση πίσω από τον φορ. Αν δηλαδή θα επιλεγεί για δεύτερο παιχνίδι ο Φετφατζίδης ή θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Μανού Γκαρθία, ο οποίος έχει την ποιότητα και την ικανότητα να κάνει την ομάδα πιο δημιουργική συγκριτικά με το ματς στην Opap Arena όπου ο Αρης έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. 

Στα πλευρά της επίθεσης το πιθανότερο είναι η παραμονή των Σαβέριο και Παναγίδη, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ανάλογα την εξέλιξη που θα έχει το παιχνίδι ο Άκης Μάντζιος έχει στο πλάνο του να δώσει αγωνιστικό χρόνο μετά από μεγάλο διάστημα (και) στον Ντάβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον, ενδεχομένως και στον Ρούμπεν Πάρντο. Από τη στιγμή που ο Σουηδός δεν κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Γκέτεμποργκ εντάχθηκε πάλι στις προπονητής του Αρη (εδώ και 3 εβδομάδες) και στις προθέσεις του Μάντζιου είναι να τον ενεργοποιήσει στα τελευταία ματς των Playoffs και στο πλαίσιο του διευρυμένου ροτέισον που κάνει με στόχο να έχει σε εγρήγορση όλη την ομάδα ενόψει του μεγάλου τελικού. Από την άλλη, ο Ισπανός δεν έπαψε να είναι μέλος της ομάδας, όμως δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στα playoffs και είναι πιθανό να πάρει χρόνο σήμερα αλλά και σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.