Άρης: Μαθήματα σε καταστάσεις πίεσης

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιουνίου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο στόχος, η εμμονή αν προτιμάτε, του Άκη Μάντζιου είναι ξεκάθαρος ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Εχει βάλει σκοπό να εξελίξει τον Αρη που είδαμε την περσινή αγωνιστική περίοδο, να τον κάνει πολύ πιο γρήγορο και να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έχει τον αγωνιστικό χώρο όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες με ταχύτητα στα πόδια και στη σκέψη. 

Ενα σύνολο που θα μπορεί να πιέζει και συγχρόνως να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην πίεση που θα δέχεται. Αυτός ήταν ο διπλός στόχος που έβαλε στους ποδοσφαιριστές του, στη χθεσινή προπόνηση η οποία περιελάμβανε πολύ τακτική και build up παιχνίδι. 

Εκεί που έδωσε μεγάλη έμφαση ο Μάντζιος είναι στην ανάπτυξη κάτω από καταστάσεις πίεσης και τους τρόπους που θα μπορέσει η ομάδα του να “σπάσει” την πίεση για να βγάλει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Για πρώτη φορά μάλιστα μπόρεσε να δουλέψει σε παιχνίδι 11 εναντίον 10, στα ¾ του γηπέδου, αφού οι χθεσινές ελεύσεις έξι παικτών έδωσαν αυτή τη δυνατότητα.

Έβαλε στη μία ομάδα τους θεωρητικά βασικούς που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του, με ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα και τους αντιπάλους να πιέζουν σε όλο το μήκος του γηπέδου. Συγχρόνως ο δεύτερος στόχος της άσκησης ήταν η γρήγορη ανάκτηση με πίεση ψηλά σε περίπτωση που χανόταν η κατοχή. Κομμάτια του παιχνιδιού που προϋποθέτουν συνεχής κίνηση, γρήγορες επιστροφές και σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.

Στους (θεωρητικά) βασικούς που αγωνίστηκαν στο χθεσινό δίτερμα, ήταν οι: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Γκάνεα στην άμυνα. Ο Μπερτόγλιο με τον Ματίγια στα χαφ, λίγο πιο μπροστά ο Γκάμα και ο Μήτρογλου στην κορυφή, με τους Γκαρσία και Μαντσίνι στα άκρα, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Κουέστα, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Βασιλόπουλος, Μαρτίνης, Σάκιτς, Κριμιτζάς, Μπρούνο, Χατζηπιρπιρίδης και Μάνος ήταν στην άλλη ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.