Άρης: «Μαθήματα» και κέρδη

Γιώργος Στράντζαλης15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρης κόντρα στη Λαμία πέτυχε τον στόχο του δείχνοντας προσωπικότητα, μπήκε με το δεξί στο νέο Πρωτάθλημα, και προπαντός τόνωσε την αυτοπεποίθησή του ενόψει του κρίσιμου 90άλεπτου της Πέμπτης με αντίπαλο την Κόλος Κοβαλίβκα. 

Αυτός ήταν ο αυτοσκοπός. Απομονώνοντας συγκεκριμένα κομμάτια του 90άλεπτου με τη Λαμία ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι αγωνιστικά ακόμα δεν είναι έτοιμος στον επιθυμητό βαθμό, αυτό επιβεβαιώθηκε στα πρώτα 55 αγωνιστικά λεπτά, όπου ο Αρης δεν παρήγαγε ποδόσφαιρο αλλά εκνευρισμό.

Γενικώς, για τον Αρη η πρεμιέρα επεφύλασσε μαθήματα (προς αποφυγήν για το μέλλον), τα οποία ο Ένινγκ καλείται να “διαβάσει” για να προχωρήσει σε μία καλύτερη αξιολόγηση. 

Ο Ματίγια έγινε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του “κόφτη”, ειδικά αυτή την εποχή όπου ο Ισπανός δεν είναι το ίδιο έτοιμος με κάποιους άλλους. 

Ο Τζέγκο από την άλλη, όταν έμεινε μόνο με τον Σάσα στον άξονα, ξεμπλοκαρίστηκε. Ο Αυστραλός εξάλλου διακρίνεται περισσότερο για την ανασταλτική του ικανότητα και την καλή πρώτη πάσα, όχι τόσο για τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά. Η πρεμιέρα του Αρη βέβαια επεφύλασσε και κέρδη, περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η παρουσία του Κριστιάν Λόπεθ, ο οποίος χρειάστηκε 18 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει τη δουλειά του. 

Η είσοδος του Ισπανού επανέφερε και την κανονικότητα στην ομάδα. Καθαρός φορ, γέμισε την αντίπαλη περιοχή και… έδωσε δουλειά στα αντίπαλα στόπερ. Διότι μέχρι εκείνη στη στιγμή, με τον Μαντσίνι στην κορυφή, δεν ένιωσαν την παραμικρή απειλή. 

Το δεύτερο μεγάλο κέρδος ήταν η παρουσία του Μπερτόγλιο. Με το που μπήκε ο Αργεντινός άνοιξε χώρους, έκανε την ομάδα πιο δημιουργική και μετουσίωσε την εμφάνισή του με την υπέροχη κίνηση στο 3ο γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.