Λυκογιάννης: «Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα»

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2022

Οι Άρης Λυκογιάννης και Νέιτ Ρένφρο αναφέρθηκαν στον αυριανό αγώνα (13/12 19:30) του ΠΑΟΚ με την Ουνικάχα Μάλαγαο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Παλατάκι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Ο «δικέφαλος» που χρειάζεται την νίκη για να βελτιώσει το σερί του (1-3) και τις πιθανότητες πρόκρισης του στην επόμενη φάση του θεσμού αντιμετωπίζει την πολύ ισχυρή Ισπανική ομάδα η οποία μάλιστα είναι η μοναδική αήττητη στην διοργάνωση (4-0).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στην δυσκολία του αγώνα λόγω της εξαιρετικής φόρμας και ποιότητας της Μάλαγα, ενώ αναφέρθηκε στο τι περιμένει να δει από τους παίκτες του αλλά και τα σενάρια πρόκρισης. «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως γιατί παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι αήττητη στο Basketball Champions League, έχει κάνει 7 συνεχόμενες νίκες στην ισπανική λίγκα, έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, με έμπειρους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς είναι με αρκετά χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα, όπως οι Thomas, Djedovic, Carter και Perry. Είναι μια ομάδα κλασική ισπανική. 

Πρέπει να κάνουμε κοντά στο τέλειο παιχνίδι. Πρέπει όλοι οι βασικοί μας να βρεθούν σε καλή μέρα, αλλά και αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο να κρατήσουν τον ίδιο ρυθμό, ώστε να μην έχουμε κενά διαστήματα. Αυτό είναι και το δυνατό σημείο των αντιπάλων. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που ξεκινούν. Θέλει συγκέντρωση για 40 λεπτά. 

Δεν αρκεί να είσαι καλός για 30-32 λεπτά, γιατί αν δείτε η Malaga κυριολεκτικά διαλύει τους αντιπάλους της στα τελευταία 5-6 λεπτά κάθε αγώνα. Μπορεί να είναι κοντά στο σκορ και στο τέλος να κερδίσει με 22-25 πόντους διαφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή αμυντικά και από πλευράς ενέργειας είναι μία ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο. Έχουμε μικρό διάστημα να προετοιμαστούμε, ουσιαστικά μόνο μια μέρα, αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο κ.Λυκογιάννης, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι από τα παιχνίδια που έχει δώσει τώρα η Malaga, εμείς ήμασταν οι πιο ανταγωνιστικοί. Σταματήσαμε όλους τους παίκτες, εκτός του Brizuela. Είναι ο μόνος παίκτης που μας δημιούργησε πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Σε πολύ καλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη ενέργεια, από ότι κάνουμε τον τελευταίο μήνα. Και από εκεί πέρα, τα παιδιά που παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις, πρέπει να είναι σε καλή μέρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για το αντίθετο».

Σχετικά με τα σενάρια πρόκρισης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι τα σενάρια πρόκρισης είναι δεδομένα. Αν η Sassari βρει μια νίκη, πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Θεωρώ ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει πολλά πράγματα για την συνέχεια. Είναι μπάσκετ και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο η Sassari να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία. Υπάρχει και το σενάριο της δεύτερης θέσης, αλλά νομίζω ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει τι μπορεί να γίνει».

Ο Νέιτ Ρένφρο από την άλλη στάθηκε στην κατάσταση που πρέπει να βρεθεί αυτός και οι συμπαίκτες του για να καταφέρουν να έχει θετική έκβαση η αυριανή αναμέτρηση και τόνισε πως τα παιχνίδια απέναντι σε Ολυμπιακό και Μάλαγα είναι αυτά που τον... εξιτάρουν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 26χρονου σέντερ: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δώσαμε πολλή ενέργεια, απλά πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Malaga», ενώ μίλησε και για αυτά που πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ mateco ενόψει του αυριανού αγώνα… «Πρέπει να δούμε τον εαυτό ματς και το πως θα παίξουμε εμείς. Σίγουρα είναι πολύ καλή ομάδα η Malaga, αλλά είμαστε και εμείς και πρέπει να συγκεντρωθούμε αρκετά στην άμυνα».

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε τέλος και στο κίνητρο που μπορεί να υπάρχει από παιχνίδια απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Malaga: «Σίγουρα αυτά είναι τα παιχνίδια που θέλεις να παίζεις όταν έρχεσαι στην Ελλάδα. Να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και απέναντι στη Malaga όταν παίζεις στην Ευρώπη, οπότε σίγουρα αυτά είναι τα παιχνίδια που θέλουμε να παίζουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.