Λουίς Πάλμα, το μεγάλο αγωνιστικό στοίχημα του Μπούργος

Δημήτρης Καλαϊτζής17 Απριλίου 2022

Με τον Λουίς Πάλμα να σκοράρει το πρώτο τέρμα με τη φανέλα του Άρη, οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν το ρόδι στα play offs της Super League 1, καθώς επικράτησαν 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική του μίνι Πρωταθλήματος.  


Μ΄ αυτό το τρίποντο η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον αυτή ορίζει την τύχη της όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Ο Πάλμα φρεσκάρει την επιθετική γραμμή του Άρη και δείχνει ότι με την σωστή καθοδήγηση θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα του σκοραρίσματος που «πληγώνει» τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο και του έχει στοιχίσει σε σπουδαία επιτεύγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά, χρησιμοποιείται περισσότερο στη θέση του winger και ήταν εντυπωσιακός ο απολογισμός του στην τελική προσπάθεια, καθώς σε 32 αγώνες με την Ντεπορτίβο Βίντα, στην πρώτη κατηγορία του Πρωταθλήματος πέτυχε 15 γκολ, ενώ μοίρασε μία ασίστ. 

Οι «κιτρινόμαυροι» για να τον κάνουν δικό τους έδωσαν «σκληρή» μάχη τόσο με την Μαγιόρκα, όσο και με την Ζιλ Βιθέντε που ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή άσο που συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρα του, καταγράφοντας τρεις συμμετοχές. 

Ο Άρης απέσπασε το μεγάλο «ναι» από το next big thing της Ονδούρας, που έβαλε υπογραφή σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας που θέλουν να επενδύσουν σε εξελίξιμους παίκτες τους οποίους διακρίνει η θέληση για διάκριση. 


Είναι στο χέρι του νεαρού ποδοσφαιριστή να...αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία να αγωνιστεί τόσο μικρός για πρώτη φορά εκτός Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Ευρώπη και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την παρουσία του Χερμάν Μπούργος στον κιτρινόμαυρο πάγκο, όπου αποτελούσε για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. 


Κέρδισε το...στοίχημα του Μπούργος;

O Λουίς Πάλμα ήταν εξαιρετικός κόντρα στην ΑΕΚ και ο Χερμάν Μπούργος αναμένεται να του δώσει και πάλι φανέλα βασικού στο σημερινό (17/4, 19.30) με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την πέμπτη αγωνιστική των play offs της Super League 1.

Ο Αργεντινός προπονητής του Άρη έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ένωση και προσανατολίζεται να τον συμπεριλάβει ξανά στην τριπλέτα πίσω από τον Καμαρά. 

Ο Πάλμα αν και διανύει το πρώτο του διάστημα μακριά από την πατρίδα του, δείχνει πως έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Άρη για την έξοδο στην Ευρώπη. Από τον περασμένο Γενάρη μετρά συνολικά 5 συμμετοχές με τους «κιτρινόμαυρους» και ένα γκολ.


Η εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ προκάλεσε χαμόγελα στις τάξεις των «κίτρινων» και μπήκε για τα καλά στα πλάνα του προπονητή του για τα εναπομείναντα παιχνίδια του μίνι Πρωταθλήματος. 

Η...πρώτη παρουσία στην Εθνική Ονδούρας

Ο Πάλμα το 2018 έλαμψε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ονδούρας, οδηγώντας την ομάδα του στη δεύτερη φάση του CONCACAF U-20 Championship. Μάλιστα, είχε εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση, αφού αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία βασικός, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ! 

Το καλοκαίρι συμμετείχε με την Ολυμπιακή ομάδα της Ονδούρας στους αγώνες του Τόκιο, σκοράροντας στη μοναδική νίκη της ομάδας του στο τουρνουά. Λίγους μήνες αργότερα ένα από τα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα. Φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της ανδρικής ομάδας στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τη σεζόν 2018-19 συμμετείχε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου με τη Real Monarchs, σε 13 αναμετρήσεις πέτυχε ένα γκολ. Μάλιστα, σήκωσε και το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, κατακτώντας το Πρωτάθλημα (USL Championship). 


Τη σεζόν 2020-21 επέστρεψε στη Ντεπορτίβο Σοσιάλ Βίδα, μετά τον δανεισμό του στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και σημειώνοντας εννιά τέρματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτό το στοιχείο είναι το γεγονός πως ψηφίστηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στο Πρωτάθλημα με ποσοστό 59% για το έτος 2021.


Το παρατσούκλι έντομο και ο Ρονάλντο

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίζει τα γκολ του ήταν ο λόγος που του κόλλησαν το παρατσούκλι «Bicho Palma» που στα ισπανικά σημαίνει έντομο. 

«Πάντα πανηγύριζα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί είναι το είδωλό μου και μια μέρα μου είπαν: "Μη πανηγυρίζεις σαν τον ζωύφιο" και είπα "πάει καλά" και το ξανά έκανα. Αφού άρχισαν να με αποκαλούν Bicho Palma, απλά γέλασα γιατί το Bicho είναι μόνο ένα, αλλά μου αρέσει το ψευδώνυμο», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του. 

Ο Πάλμα παρότι θεωρείται εξτρέμ, η θέση που του αρέσει να αγωνίζεται περισσότερο είναι άλλη: «Η αγαπημένη μου θέση είναι στο κέντρο, πίσω από το εννιάρι, όπως η θέση "10", πίσω από τον επιθετικό, αν και μου αρέσει να παίζω και στα άκρα». 


Από το παρατσούκλι, σε ντοκιμαντέρ

Ντοκιμαντέρ από την πρώην ομάδα του την Ντεπορτίβο Βίντα έγινε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Λουίς Πάλμα. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος από την πατρίδα του παρουσιάζει μία σειρά από μίνι-ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία του, με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές που είτε παίζουν σε αυτόν είτε έπαιξαν εκεί. Σ΄ αυτό το βίντεο υπάρχουν οι καλύτερες στιγμές του 21χρονου με την Εθνική Ονδούρας, αλλά και την Ντεπορτίβο Βίντα. 


«Μοναδική στιγμή το γκολ με την ΑΕΚ»

Ευγνώμων στον Θεό δήλωσε ο Λουίς Πάλμα, μετά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη που συνδυάστηκε με σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ. 

«Είμαι ευγνώμων στον Θεό, που πέτυχα το πρώτο μου γκολ στην Ευρώπη. Η παρουσία μου εδώ σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Ελπίζω να έρθουν πολλά περισσότερα. Είναι μία μοναδική στιγμή», ανέφερε αρχικά ο 21χρονος εξτρέμ από την Ονδούρα και πρόσθεσε:

«Σιγά-σιγά θα προσαρμοστώ καλύτερα. Σκέφτομαι από τώρα το μέλλον κι ελπίζω να είναι ακόμη καλύτερη. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να πετύχω τους στόχους μου. Οι στόχοι μου είναι εκεί έξω, ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα κι ελπίζω να συνεχίσω να μεγαλώνω μαζί του».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει η πόλη, η προσαρμογή μου πηγαίνει καλά και μου αρέσει εδώ. Το πιο δύσκολο για μένα είναι το φαγητό. Κάποιες φορές αγοράζω, κάποιες άλλες μαγειρεύω μόνος μου».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.