Άρης: Καθιερώνεται στο «μέσα» και βγαίνει προς τα... έξω

Μάνος Χατζάκης10 Μαΐου 2021

Ο πρωταρχικός στόχος, όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης ξεκινούσε την υλοποίηση του μεταγραφικού του πλάνου, ήταν ένας και αδιαπραγμάτευτος: Η εξασφάλιση της Ευρώπης.

Μετά από 9-10 μήνες, ο στόχος υλοποιήθηκε, άρα, εκ των πραγμάτων, η σεζόν είναι πετυχημένη.

Οι "κιτρινόμαυροι" βγήκαν Ευρώπη, γιατί το άξιζαν, γιατί έπαιξαν ποδόσφαιρο και γιατί είχαν καλύτερη εικόνα από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ακόμη και από τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν βρίσκεται -αυτή τη στιγμή- πέντε βαθμούς πάνω.

Η αλήθεια της ομάδας του Ακη Μάντζιου πέρασε -προς τα έξω- στη διάρκεια του Α' γύρου, σε σημαντικό μέρος του Β', όμως, στα Play Off είναι προφανές ότι κάτι άλλαξε.

Ο,τι κι αν είναι αυτό το... κάτι, η ουσία είναι ότι από βράδυ της Κυριακής (9/5), ο Θεός του Πολέμου δηλώνει παρουσία για τρίτη συνεχή φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, είναι αμφίβολο αν δούμε να υπήρξε επανάληψη του σκηνικού.

Αρα, ναι, υπάρχει πρόοδος και ως προς αυτό το σκέλος. Αλλωστε, οι ομάδες που θέλουν να γίνουν μεγάλες, πρέπει πρώτα να καθιερωθούν εντός των συνόρων και να βγαίνουν με συνέπεια εκτός αυτών.

Μετά το παιχνίδι της Τούμπας επικρατούσαν περίεργα συναισθήματα, όπως συνέβη και στα πρόσφατα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό. Η ήττα του Παναθηναϊκού έφερε -έστω κι έτσι- διαφορετική διάθεση, άρα οι "κιτρινόμαυροι" είναι κοντά στο να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Αναλύοντας το "πριν" και δημιουργώντας το "μετά".

Υ.Γ.1: Μερίδιο στη συνολική επιτυχία έχουν πολλοί. Αλλοι θα φανούν και άλλοι όχι. Τα ψιλά γράμματα πάντα παίζουν ξεχωριστό ρόλο.

Υ.Γ2: Για πρώτη φορά στη σεζόν, ο Αρης έπαιξε με σκοπιμότητα και καλά έκανε, από αυτή την άποψη ο Μάντζιος. Το λέγαμε και το ξαναλέγαμε ότι, κάποια στιγμή, η ομάδα πρέπει να παίξει για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν ήρθε, η προσαρμογή στο 3-4-3 δεν ήρθε επίσης, αλλά το σκεπτικό τέθηκε σε σωστή βάση. Οχι, βέβαια, στο καταλληλότερο χρονικό σημείο.

Υ.Γ.3: Τα δύο εναπομείναντα ματς δεν έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν βάλουν σε πιο υψηλή θέση το φιλότιμο, τότε θα ιδρώσουν τη φανέλα, για να δικαιώσουν εκείνους ή εκείνον, που τους επέλεξε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.