Κακός διαχειριστής ο Μάντζιος, τραγικές οι επιλογές του

Μάνος Χατζάκης21 Νοεμβρίου 2021

Τα πέντε γκολ, οι τραγικές επιλογές του Μάντζιου, η εκνευριστική απόδοση συγκεκριμένων παικτών ή η γενική εικόνα του Αρηείναι το στοιχείο που αξίζει να αναλύσει κάποιος, μετά από τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του;

Η έκταση του σκορ δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη συσσώρευση λαθών σε προηγούμενα παιχνίδια. Λαθών -πρώτιστα- του προπονητή και κατά δεύτερο των ποδοσφαιριστών. Γιατί, ακόμη κι αν ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδιζε με 0-1 ή 0-2, πάλι η εικόνα του Αρη θα παρέπεμπε σε ομάδα που έχει μονάδες, αλλά σίγουρα δεν έχει σύνολο και δεν ξέρει τι παίζει στο γήπεδο.

Κι αυτό είδαμε και τη 10η αγωνιστική.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και πηγαίνοντας στο φιλικό του καλοκαιριού με την ίδια ομάδα και στο ίδιο γήπεδο, τα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων αποτέλεσαν παράγοντα... πανηγυρισμού, διθυραμβικών σχολίων και αμετροέπειας σχετικά με τις δυνατότητες των «κιτρινόμαυρων», μόνο και μόνο επειδή σκόραραν οι Καμαρά και Ιτούρμπε.

Εκ τότε, ο ΠΑΣ βελτιώθηκε, κάνοντας... παπάδες στο ελληνικό Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και ο Αρης το ακριβώς αντίθετο. Και το Σάββατο το βράδυ, η ομάδα του Ακη Μάντζιου, χάθηκε στα λάθη διαχείρισης προσώπων και παιχνιδιού, τα οποία ο 51χρονος τεχνικός αρνείται να δει, αρνείται να διορθώσει.

Και επειδή κάποια πράγματα επισημαίνονται μετά από νίκες και όχι μετά από ήττες, ο Αρης έχασε το μισό παιχνίδι στο 20λεπτο και το άλλο μισό στο 35'.

Προχωράμε...

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Φαμπιάνο, Σούντγκρεν και Μπερτόγλιο. Σοβαρές απώλειες, οι οποίες αποδυνάμωσαν την ενδεκάδα, μέχρι που ήρθαν οι επιλογές του Μάντζιου, για να ολοκληρώσουν την εικόνα καταστροφής κόντρα στους Γιαννιώτες.

Τι έκανε ο προπονητής του Αρη;

Χρησιμοποίησε τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα και που, όταν επέστρεψαν, δεν έκαναν παρά... μισή προπόνηση και αυτομάτως ξεκίνησαν βασικοί. Ο Καμαρά ήρθε από την Αφρική, επιβαρυμένος με παιχνίδια και ταξίδια, ο Τζέγκο διένυσε τη μισή υδρόγειο, για να πάει στην Αυστραλία και να γυρίσει πίσω, έχοντας επίσης ενεργό ρόλο στα παιχνίδια με Σαουδική Αραβία και Κίνα, ενώ ο Ντιαγέ έλειψε για περίπου μία εβδομάδα έχοντας άδεια.

Εκείνοι που έμειναν... πίσω να ιδρώνουν στην προπόνηση και να «σκυλιάζουν», ήταν οι Ματίγια και Σάσα. Μάθε τέχνη κι άστηνε...

Και πάμε και στο τελευταίο κομμάτι, που οδήγησε στην επιθετική έξαρση της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος έστησε άψογα την ομάδα του σε αντίθεση με τον συνάδελφό του και αντίπαλο στο «Κλ. Βικελίδης».

Ενα «πράγμα» έπρεπε να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Αρη, να ανακόψουν τις βαθιές μπαλιές των αμυντικών προς τους μέσους και επιθετικούς του ΠΑΣ. Δεν έγινε μία, δεν έγινε δύο... δεν έγινε ποτέ.

Πέρα από την ευθύνη του Μάντζιου, ο οποίος έκανε τρομερά λάθη το Σάββατο το βράδυ, σημαντικό μερίδιο έχουν οι παίκτες. Κάποιοι δεν μπορούν, κάποιοι δεν θέλουν και κάποιοι δεν σέβονται.

Υ.Γ: Αποτυχημένες οι επιλογές και του Ιτούρμπε και του Γκάμα. Ο Παραγουανός έχει το μυαλό του κάπου αλλού και ο Πορτογάλος πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα να μπαίνει ως αλλαγή και να το δει λίγο πιο ψύχραιμα το θέμα, χωρίς να κάνει... μούτρα. Κανείς εκ των δύο δεν μαρκάρει κι εκείνος, που το κάνει (σ.: Μαντσίνι), ήταν στον πάγκο.

Υ.Γ2: Η απουσία του Φαμπιάνο  έκοψε την άμυνα στη μέση. Χωρίς έναν εκ των δύο, ο Αρης είναι άλλη ομάδα στα μετόπισθεν. Οι υπόλοιποι που ακολουθούν δεν... μπορούν για διαφορετικούς λόγους και δεν χρειάζεται να επαναληφθεί το χθεσινό σκηνικό, για να πεισθούμε.

Υ.Γ3: Ο Μάντζιος έχει «χάσει» την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ο ίδιος ο προπονητής δεν ξέρει το υλικό του και οι εκλάμψεις των λίγων δεν αρκούν, για να υλοποιηθούν οι φετινοί στόχοι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.