Άρης: Και κουρασμένοι «κατάπιαν» χιλιόμετρα

Μάνος Χατζάκης22 Μαΐου 2021

Στο γκρουπ των ομάδων με τα περισσότερα τρεξίματα στο ελληνικό Πρωτάθλημα βρίσκεται ο Αρης.

Οι “κιτρινόμαυροι” κατέγραφαν -συνεχώς- χιλιόμετρα στα γήπεδα της χώρας, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια να ερμηνευτεί η “κοιλιά” στα play off ως... κούραση. Ευνόητο είναι ότι, όσο η σεζόν έφτανε στο τέλος, τόσο θα αύξανε ο βαθμός κόπωσης, όπως και στο σύνολο των ομάδων της Super League.

Στην περίπτωση του Αρη, έγινε φανερή σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν σημαντική επιβάρυνση, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί κάμψη στην απόδοσή τους, αλλά όχι απαραίτητα στα χιλιόμετρα, που “κατάπιναν”, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των play off.

Τα... μηχανάκι της ομάδας στο κέντρο (π.χ. Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο) ακόμη και παίκτες στην επίθεση (π.χ. Γκάμα, Μαντσίνι, Μάνος) έτρεχαν σαν να έπαιζαν ματς στον Α' γύρο, τηρώντας τις απαιτήσεις Ακη Μάντζιου, ο οποίος ζητούσε πίεση ψηλά και βοήθειες στα μαρκαρίσματα.

Ειδικότερα, στα παιχνίδια κατάταξης, η κούραση αποτέλεσε συχνότερη δικαιολογία, λιγότερο από τους ίδιους τους παίκτες και περισσότερο από πρόσωπα εκτός ομάδας. Ως ενδεικτικά παραδείγματα, αναφέρουμε τα εξής:

Στην Τρίπολη, ο Αρης δέχθηκε γκολ προς το τέλος του αγώνα, αν και όλα έδειχναν ότι θα κρατήσει τη νίκη. Ενα λάθος στην άμυνα έφερε την ισοπαλία, αλλά πολλοί μίλησαν για κούραση. Σχεδόν 20 μέρες μετά (!), ο Αρης έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο "Κλ. Βικελίδης", κάνοντας 21 τελικές και με διαρκή κίνηση από την πλειοψηφία των παικτών και, μάλιστα. Εκεί ουδείς μίλησε για κούραση, αλλά για πρόβλημα στο γκολ.

Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις μείζον ζήτημα είναι η διαχείριση του υλικού, η αξιολόγηση της κατάστασης του εκάστοτε ποδοσφαιριστή και οι ανάσες, που πρέπει να πάρει, ώστε να γυρίσει φρέσκος και χωρίς η ομάδα να χάσει την ισορροπία της.

Ο Άρης είχε από τα πιο πλήρη ρόστερ της ιστορίας του, ωστόσο αποδείχθηκε ότι, όταν τα "βαρόμετρα" έπεφταν, το κενό τους δεν καλυπτόταν εύκολα. Κάτι που θα αποτελέσει πιλότο για τις επερχόμενες κινήσεις ενίσχυσης, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί ακόμη ισχυρότερη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.