Αρης: Julian, presente

Μάνος Χατζάκης01 Φεβρουαρίου 2021

Πολλοί τον εκτίμησαν, πολλοί τον έκραξαν και ακόμη περισσότεροι τον ξέχασαν. Κι όμως, ο Χουλιάν Κουέστα ετοιμάζεται για τη στιγμή, όσο αργά ή γρήγορα έρθει, που θα ξαναφορέσει τα κίτρινα γάντια. Οι μέτριες εμφανίσεις του Μάριου Σιαμπάνη και η ανεξήγητη περιθωριοποίηση του Ζαχαρί Μπουσέ, οδηγούν την τεχνική ηγεσία του Αρη σε αναθεώρηση των πραγμάτων, όσον αφορά τη θέση “1”.

Ο Χουλιάν Κουέστα έχει να αγωνιστεί από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 και την εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε εκείνο το παιχνίδι, που έκανε ντεμπούτο ο Ακης Μάντζιος, ο ισπανός κίπερ χρεώθηκε τα δύο γκολ των φιλοξενουμένων και εκ τότε βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Στη συνέχεια, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή κάτω από τα γκολπόστ. Ο Μπουσέ έδειξε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μάντζιου και -αντικειμενικά- η κλάση του επιβεβαιώθηκε στην πλειοψηφία των αγώνων, που έπαιξε. Από το ματς με την ΑΕΚ και μετά, όμως, ο γάλλος τερματοφύλακας έπαψε να εμφανίζεται και στις 18άδες, χωρίς να υπάρχει -επίσης- προφανής εξήγηση. Το λάθος του στο γκολ της Ενωσης με τον Λιβάι Γκαρσία αποδείχθηκε ικανό να τον θέσει στο περιθώριο, παρά το γεγονός πως θεωρείται ο καλύτερος -κατά πολλούς- τερματοφύλακας του ρόστερ.

Αυτομάτως, τα γάντια του βασικού πέρασαν στα χέρια του Σιαμπάνη, ο οποίος καθιερώθηκε, αν και πέρασε δύσκολη περίοδο με την υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός δέχθηκε τη στήριξη όλων, έπαιξε στα ματς που ακολούθησαν με Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης, Λάρισα και Αστέρα, ωστόσο η παρουσία του δεν εμπνέει πλέον την απαραίτητη εμπιστοσύνη, όπως φάνηκε (και) στο ματς της Τρίπολης. Η απειρία φαίνεται, αλλά η ομάδα δεν έχει να φοβάται ότι θα μείνει ξεκρέμαστη. Το κάθε άλλο.

Πλέον, η τεχνική ηγεσία σκέφτεται να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Κουέστα, ο οποίος (αν αυτό λέει κάτι) στα δύο προηγούμενα χρόνια είχε συνολικά 64 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ετσι, δεν αποκλείεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης για το Κύπελλο, πάλι κόντρα στον Αστέρα, να επανεμφανιστεί έπειτα από τέσσερις μήνες, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη η οριστική απόφαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.