Άρης: Ίδρωσε η φανέλα, όχι το αυτί

Μάνος Χατζάκης22 Φεβρουαρίου 2021

Οταν δεν έχεις προσωπική ζωή, ασχολείσαι με του γείτονα, του φίλου ή των... φίλων.

Οταν η ομάδα που υποστηρίζεις δεν σε κάνει να δακρύσεις από χαρά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ρίχνεις μια ματιά στο Ολυμπιακός-Αρης, μια που αναφέραμε για... φίλους.

Aνοίγεις την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο κάπου στο 10ο-15ο λεπτό, μαθαίνεις ότι είναι 0-0.

Κάνεις ό,τι κάνεις και κάθεσαι να παρακολουθήσεις τη σίγουρη ήττα του Αρη. Θέμα χρόνου είναι...

Προς στιγμήν δικαιώνεσαι, βλέποντας/ακούγοντας το 1-0.

Χαμογελάς με νόημα, αναλογιζόμενος για το -γεμάτο σκιές και συμμαχίες- ελληνικό ποδόσφαιρο. Εν τω μεταξύ, η σιγουριά για τον τελικό νικητή σε οδηγεί στην πεμπτουσία του σχολιασμού και της κριτικής, δηλαδή το Facebook. Εχεις ήδη γράψει για τα γνωστά... φιλικά μεταξύ των δύο ομάδων, τις σχέσεις εξάρτησης και ποστάρεις δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν μονόπλευρα την ειδησεογραφία και ό,τι -τέλος πάντων- αφορά τις δύο ομάδες.

Το ημίχρονο τελειώνει και δεν δίνεις σημασία, αν το έμαθες βέβαια, για τον τραυματισμό των Βρουσάι και Παπασταθόπουλου. Ε, τι διάολο; Και στα φιλικά υπάρχουν τραυματισμοί, αν και -μεταξύ μας- ίσως έχεις αρχίσει να προβληματίζεσαι.

Περιμένεις να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, μήπως πάρει καλύτερη αφορμή. Ο χρόνος κυλά, το 1-0 μένει και, απλώς, περιμένεις το δεύτερο (από τον Ολυμπιακό), για να ηρεμήσεις και να (ξε)δώσεις συνέχεια στο αφήγημα ή να πατήσεις like στα έτοιμα ποστ των ηλεκτρονικών Μέσων, που κρατούν... αποστάσεις, καταγράφοντας την επικαιρότητα.

Προφανώς, αγνοείς το πώς παίζει ο Αρης, τις κινήσεις που γίνονται από τον πάγκο και, γενικώς, τη μορφή του παιχνιδιού.

Λίγο μετά το 80' έρχεται η φάση του πέναλτι. Βλέπεις τον Μήτρογλου (τον γνωστό Μήτρογλου, εκείνον που έπαιζε στον Ολυμπιακό) να παίρνει την μπάλα, για να το εκτελέσει. Αν προλαβαίνεις, ποντάρεις και μια... ψιλή ότι θα το χάσει. Είναι δυνατόν να ευστοχήσει και να πληγώσει την παλιά του αγάπη; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε...

Στο 83' γίνεται το 1-1 και περιμένεις ότι μένει χρόνος, για να αποκατασταθεί η τάξη.

Ελα, όμως, που έμεινες στην ίδια τάξη, γιατί η γνώση και η σιγουριά στο φιλικό... τεστ δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητική.

Δεν πειράζει, θα ψάξεις την επόμενη αφορμή.

Μέχρι τότε, αναθεωρείς και την έννοια του φιλικού σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Είχε δεν είχε, πάλι έδωσε αφορμή να ασχοληθούν μαζί του.

Ο Θεός ίδρωσε τη φανέλα του. Και μόνο αυτή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.