Άρης: Η τέχνη να τους κρατάς... ζεστούς

Μάνος Χατζάκης20 Σεπτεμβρίου 2021

Κάνοντας τα βασικά και έχοντας εξασφαλισμένο περιβάλλον ηρεμίας, θα βρει τον τρόπο να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Ίσως και να είναι καλύτερα που ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει τον συγκεκριμένο αντίπαλο αντί να παίξει με ομάδα μικρομεσαίας δυναμικότητας. Στη θεωρία όλα αυτά, βέβαια, γιατί το ζευγάρι της Τετάρτης στο «Κλ. Βικελίδης» χρειάζεται πρώτα να αποτινάξει πρώτα τα... ψυχολογικά του.

Οι αλλαγές από πλευράς των «κιτρινόμαυρων» είναι δεδομένες και το επισημάναμε... νωρίς

Ανεξαρτήτως, αν αποδώσουν ή όχι, το σκεπτικό του Άκη Μάντζιου βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν είναι κρατικό μυστικό ότι ο έλληνας τεχνικός έχει πρόβλημα στη διαχείριση τόσο των παικτών, όσο και των προσωπικοτήτων τους. Οι... περσινοί (μερικοί, όχι όλοι) που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και τον έκαναν... μάγκα, τέθηκαν αίφνης εκτός ενδεκάδας, εξαιτίας των ακριβών μεταγραφικών κινήσεων του καλοκαιριού. Ο Μάντζιος δεν χρησιμοποίησε... τακτ, όσον αφορά τις επιλογές στα φιλικά και τα δύο επίσημα ματς Πρωταθλήματος, προσπαθώντας να χωρέσει -ντε και καλά- όλους τους νέους στο βασικό σχήμα.

Η επικείμενη επιστροφή του Τζέγκο στην ενδεκάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Ο Μάντζιος έσπασε -σε λίγες μέρες- το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του περσινού Πρωταθλήματος στον άξονα, προκειμένου να παίξει ο Ντιαγέ. Όχι ότι δεν είναι καλός ο Σενεγαλέζος, αλλά το ερώτημα είναι, αν ταιριάζει σε αυτό που θέλει να παίξει ο Μάντζιος στο εκάστοτε παιχνίδι. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη, κακό είναι να μην τα παραδέχεσαι και κατ' επέκταση να μην τα διορθώνεις.

Αν επιστρέψουν κάποιοι από τους «περσινούς» κόντρα στον Παναθηναϊκό, σημαίνει παραδοχή του λάθους κι αυτό πιστώνεται, αν συμβεί ξαναλέμε, στα θετικά του έλληνα προπονητή.

Η ανεξήγητη περιθωριοποίηση -ειδικά όταν τα κριτήρια δεν είναι αγωνιστικά- δεν είναι ποτέ υπέρ της ομάδας και η περίπτωση Σούντγκρεν είναι πρόσφατη, για να ξεχαστεί άμεσα, πολύ δε περισσότερο, όταν εκείνος που τον επανέφερε στην ομάδα, είναι ο Μάντζιος.

Ο προπονητής οφείλει να παίρνει το μάξιμουμ από το ρόστερ του, κρατώντας ζεστούς τους ποδοσφαιριστές του, εφόσον τους χρειαστεί, γιατί -σε αυτό το ενδεχόμενο- κι εκείνοι θα παίξουν για την ομάδα, αλλά και τον άνθρωπο που τους καθοδηγεί από τον πάγκο.

Δεν αρκεί να λες ότι έχει «πλούσιο και γεμάτο ρόστερ», πρέπει και να το αξιοποιείς. Και οι αποκλεισμοί δεν συνάδουν με το ποδόσφαιρο του 2021.

Υ.Γ: Μετά Χριστόν προφήτες δεν θα γίνουμε, γιατί ο ρόλος είναι καπαρωμένος από τους γνωστούς-άγνωστους. Θέμα προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια, οι οποίοι θα ελέγχουν, θα επιβλέπουν και θα είναι κοντά -κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά- στην ομάδα, θέσαμε στις αρχές Ιουνίου.

Οι μεταγραφές δεν αφορούν πάντα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στα στελέχη τα οποία θα «σκίζονται» περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για την προσωπική τους λεζάντα.

Υ.Γ2: Κωμικό -το λιγότερο- να λέγεται ότι ο Ιτούρμπε δεν αντέχει να παίξει πάνω από 45 λεπτά. Λανθασμένη μιντιακή διαχείριση του παίκτη. Από τον Παραγουανό θα πάρεις όσα μπορεί να σου δώσει και όχι όσα θα ήθελες να σου δώσει, αλλάζοντας τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα. Αλλιώς τον «καις» και μετά καίγεσαι με τη σειρά σου.

ΥΓ3: Στην ίδια «κατηγορία» με τον Τζέγκο βρίσκονται και οι Ματίγια-Γκάνεα. Αμφότεροι, εκπαραθυρώθηκαν και τώρα γίνεται προσπάθεια επαναφοράς τους. Ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.