Αρης: Η... τανάλια των ρεκόρ

Μάνος Χατζάκης24 Νοεμβρίου 2020

Εχει άμυνα, νιώθει καλά και χτυπά... κορυφή. Οι επιδόσεις του Αρη στα μετόπισθεν καταρρίπτουν ρεκόρ, τα οποία δημιουργήθηκαν πολλά χρόνια πριν και δίνουν την αίσθηση ότι η φετινή ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι “κιτρινόμαυροι” διανύουν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του με έξι νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας παράλληλα και το χαμηλότερο παθητικό με μόλις τρία γκολ σε επτά παιχνίδια, κάτι που δεν συνέβη άλλη φορά στο παρελθόν.

Οι αντίπαλοι της ομάδας του Ακη Μάντζιου δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες, όπως φανερώνει και ο αριθμός των τελικών, που είναι 1,9 ανά παιχνίδι. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι πρώτοι και στον συγκεκριμένο τομέα έχοντας πίσω τους ΠΑΟΚ (2,1), Παναθηναϊκό (2,7), Ολυμπιακό (2,7) και ΑΕΚ (3,3). Ο προπονητής του Αρη έχει βρει τον τρόπο, όχι μόνο να κρατά το μηδέν στην άμυνα, αλλά και να μην δίνει... αφορμές, ώστε να νιώθει πίεση η εστία της ομάδας του.

Εξίσου σημαντικό είναι και το στοιχείο που αναφέρει ότι ο Αρης κέρδισε και τα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια (Βόλο, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό), με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0) και όλα από το πρώτο ημίχρονο. Η τελευταία φορά, που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν 47 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1973, όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Μπράνκο Στάνκοβιτς. Εκ τότε, δεν ξεκίνησε ποτέ με τρία συνεχόμενα “διπλά”. Παράλληλα, ρεκόρ συνιστούν και οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη Super League, στατιστικό που δεν έχει επανεμφανιστεί στο παρελθόν.

Νέο ρεκόρ ενόψει

Οι προκλήσεις για τη νεότερη ιστορία των “κιτρινόμαυρων” έχουν και συνέχεια, καθώς στα... προσεχώς βρίσκεται η κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ. Αν ο Αρης δεν χάσει από τον προσεχή του αντίπαλο, δηλαδή τον Ολυμπιακό, θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο αήττητο σε έναρξη Πρωταθλήματος, που ήταν τα οκτώ παιχνίδια και το οποίο εμφανίστηκε τρεις φορές, με τελευταία να είναι τη σεζόν 2007-08.

Ηδη, οι ποδοσφαιριστές του Αρη έσπασαν το αήττητο με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε πρώτα παιχνίδια, το οποίο κρατούσε από την εποχή του Αποστόλ Τσατσέφσκι, από την περίοδο 1978-79, δημιουργώντας καινούριο, αν και είχε εμφανιστεί άλλες τρεις φορές κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

+ Οπως αναφέραμε, οι έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά ματς, αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη με απολογισμό 5 νίκες,

2 ισοπαλίες και καμία ήττα, που καταγράφηκε την περίοδο 1999-00, όταν στην ομάδα έπαιζε ο Ακης Μάντζιος και προπονητής ήταν ο Ιλια Πέτκοβιτς. Κάτι ανάλογο έγινε και τη σεζόν 1971-72 και με σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους, καθώς ο Αρης είχε επικρατήσει των Παναθηναϊκού (1-0) ΑΕΚ (3-2), ενώ είχε αναδειχθεί ισόπαλος χωρίς τέρματα εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.