Άρης: Η πρώτη σέντρα της σεζόν - Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του φιλικού με το Αμβούργο

Γιώργος Στράντζαλης01 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: Γ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο Αρης θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες κατά το διάστημα της παραμονής του στην Αυστρία και ξεκινά τη χρονιά του με τον πρώτο χρονικά αντίπαλο να είναι το Αμβούργο (18:30, Novasport – Metropolis 95,5). Η γερμανική ομάδα προετοιμάζεται σε κοντινή απόσταση από το Σοχάου και το σημερινό είναι το δεύτερο -και τελευταίο - φιλικό παιχνίδι της, μετά από το προχθεσινό κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (2-2). 

Παρότι είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γερμανίας, τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία έχοντας όμως πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό των play off αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα καθώς ηττήθηκε από την Χέρτα Βερολίνου. Μέχρι τώρα έχει κάνει επτά μεταγραφικές κινήσεις μετριάζοντας κάπως τις αποχωρήσεις βασικών παικτών από το ρόστερ της. Το Πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας στη Γερμανία αρχίζει σε δύο εβδομάδες και για την ακρίβεια το Αμβούργο θα παίξει για την 1η αγωνιστική εκτός έδρας με αντίπαλο την Μπράουνσβαϊκ (17 Ιουλίου), που σημαίνει ότι σε επίπεδο προετοιμασίας είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Αρη.

Ο Χερμάν Μπούργος θα έχει σήμερα την πρώτη ευκαιρία να δει την ετοιμότητα των παικτών του σε ένα ματς βεβαίως που λογικά θα το αντιμετωπίσει ως “ξεμούδιασμα”, μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Από την άλλη όμως ο Αργεντίνος δεν έχει την πολυτέλεια του άπλετου χρόνου, καθώς σε αυτά τα τρία φιλικά που έχει προγραμματίσει ο Αρης, μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League, οφείλει να μοντάρει το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάζεται να έχει και τα κατάλληλα υλικά στα χέρια του καθώς αυτή τη στιγμή της προετοιμασίας στον Αρη τίθεται ζήτημα επάρκειας παικτών σε πολλές θέσεις, κι αυτός θεωρείται ένας βασικός λόγος ούτως ώστε το σημερινό -δυνατό αν μη τι άλλο – φιλικό ν’ αντιμετωπιστεί ως “ξεμούδιασμα” αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία ώστε οι ποδοσφαιριστές να μοιραστούν χρόνο συμμετοχής από τον Χερμάν Μπούργος. 

Το ευχάριστο για τον Αργεντίνο είναι πως σταδιακά και ενόψει των επόμενων φιλικών αναμετρήσεων (4/7 με τη Γάνδη και 7/7 με τον Αρη Λεμεσού) θα έχει τις επιπλέον επιλογές που χρειάζεται για να μπει σε διαδικασία μονταρίσματος καθώς από χθες στην Αυστρία άρχισαν και οι πρώτες αφίξεις νέων ποδοσφαιριστών. Με την άφιξη του Πάπε Σέικ Ντιόπ, του Αντρέ Γκρέι και τις προσθήκες των Μαζικού, Καμάτσο και Νταμπό, που αναμένεται να γίνουν τα επόμενα 24ώρα, θα δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας βασικός κορμός. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τον προπονητή και ασφαλώς τη συνοχή της (νέας) ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.