Αρης: Η ποιότητα θέλει μεθοδικότητα

Μάνος Χατζάκης14 Σεπτεμβρίου 2021

Τα μπέρδεψε στην πρεμιέρα και υπάρχει αιτία. Ο Αρης κατάλαβε ότι η περίοδος χάριτος, δηλαδή οι φιλικές αναμετρήσεις έμειναν... πίσω και πλέον η πραγματικότητα δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά, ώστε η ομάδα να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις.

Με το... καλησπέρα, ο ΟΦΗ εξέθεσε το δημιουργικό πλάνο του Αρη, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να αναλώνονται σε μακρινές μπαλιές, οι οποίες βέβαια ήταν απόρροια και του κλιμακούμενου άγχους. Οι “κιτρινόμαυροι” μπορεί να διαθέτουν πανάκριβο και πολυπληθές ρόστερ, ειδικά μεσοεπιθετικά, παρόλα αυτά χρειάζεται να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ τους και η κάθε μονάδα να καταλάβει τον ακριβή της ρόλο και τι πρέπει να κάνει. Κάτι που δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση στην αναμέτρηση της Δευτέρας.

Από την άλλη, τίθεται και το εξής ζήτημα: Ποια θα είναι η αντίδραση ή καλύτερα ή αλλαγή στο πλάνο, όταν ο Αρης αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, όπως για παράδειγμα του ΟΦΗ; Η μονομερής προσέγγιση, που λέει ότι η ομάδα κάνει το παιχνίδι της (πίεση ψηλά και συνεχή τρεξίματα) δεν είναι δυνατόν να αποδίδει σε κάθε παιχνίδι, γιατί ο εκάστοτε αντίπαλος έχει διαφορετική διάθεση και χαρακτηριστικά στο ρόστερ.

Αλλιώς είναι, όταν οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν μία ομάδα που έρχεται, για να παίξει ποδόσφαιρο και να σκοράρει και αλλιώς, όταν είναι εκείνοι οι μοναδικοί που πρέπει να επιτεθούν. Ο Αρης την “πάτησε” εύκολα από τον ΟΦΗ, οι παίκτες του οποίου έφεραν το ματς στα μέτρα τους και με σύμμαχο τον τερματοφύλακα Επασί και την τύχη, πήραν πόντο στο “Κλ. Βικελίδης”.

Αντιθέτως, ο Θεός του Πολέμου είχε θολή κρίση, δεν βρήκε τρόπους διάσπασης της άμυνας, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι είναι ανέτοιμοι στην παρούσα φάση. Κι αυτό είναι επίσης θέμα Μάντζιου, γιατί έχει παίκτες, που περιμένουν την ευκαιρία τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.